ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας «Bruno» στην Ισπανία

δύο-νεκροί-από-το-πέρασμα-της-καταιγίδ-181938

Δύο άνθρωποι έχασαν την Τετάρτη τη ζωή τους από το πέρασμα της καταιγίδας «Bruno» στην Ισπανία.

Όπως ανακοίνωσε η δημόσια υπηρεσία διάσωσης της Καταλονίας μέσω του Twitter, ένας άνδρας σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σεγκούρ ντε Καλαφέλ λόγω της σφοδρότητας των ανέμων.

Η καταλανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων δέχθηκε περισσότερες από 1.000 κλήσεις για βοήθεια λόγω της καταιγίδας, κυρίως στις παράκτιες επαρχίες της Βαρκελώνης και της Ταραγόνας.

Ανοικτά της Μαγιόρκας, στη Μεσόγειο, ένας 47χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ έκανε σερφ σε περιοχή που ήταν σε πορτοκαλί συναγερμό, σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης των Βαλεαρίδων Νήσων. Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, ο άνδρας δεν κατάφερε να φτάσει στην ακτή εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

Έντεκα επαρχίες είχαν τεθεί σε συναγερμό χθες στη βόρεια Ισπανία (Γαλικία, Χώρα των Βάσκων, Αστούριας) και στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα και τα κύματα έφθαναν τα 10 μέτρα. Οι σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση πινακίδων οδοσήμανσης, κλαδιών δέντρων και χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι ισχυροί άνεμοι με ριπές που ξεπερνούσαν τα 150 χλμ. την ώρα σάρωσαν την Κορσική, αφού προηγουμένως η καταιγίδα έπληξε τη δυτική Γαλλία και προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας ήρε στην Άνω Κορσική τον πορτοκαλί συναγερμό, ο οποίος διατηρήθηκε σήμερα το πρωί στη Νότια Κορσική, έπειτα από μια τέτοια καταιγίδα που ξεσπά «μόνο μία ή δύο φορές κάθε πέντε χρόνια στην Κορσική».

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου