ΔΙΕΘΝΗ

Το σκίτσο που έκανε έξαλλο τον Ερντογάν. Η απάντηση του δημιουργού [εικόνες]

το-σκίτσο-που-έκανε-έξαλλο-τον-ερντογά-190519

Τι κι αν έγινε έξαλλος ο Ερντογάν με το όντως καυστικό σκίτσο Ολλανδού σκιτσογράφου; Ο κ. Οπενχάιμερ “απάντησε” με νέα ανάρτηση και σχόλιο στο Twitter.

Το σκίτσο εμφανίζει τον Τούρκο πρόεδρο να φορά εσώρουχο με τη σημαία του ISIS και να κάνει σεξ – βιάζει το μπλε πουλί – logo του Twitter.

Ο γνωστός σκιτσογράφος Ρούμπεν Οπενχάιμερ ανήρτησε το συγκεκριμένο σκίτσο στο λογαριασμό του στο Twitter με μία καθόλου κολακευτική λεζάντα, η οποία λέει: «ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες».

Τουρκικό δικαστήριο έστειλε δικαστική εντολή τόσο στο Twitter όσο και τον Οπενχάιμερ να απομακρύνουν το σκίτσο, αλλά ο Ολλανδός καρτουνίστας αντέδρασε αναρτώντας το εκ νέου με το σχόλιο:

«Ώστε αυτό είναι το σκίτσο που θέλει να εξαφανίσει ο Ερντογάν από το Twitter. Θα είναι πολύ ανόητο αν απευθύνω τώρα έκκληση για μαζική αναπαραγωγή του;»

Παράλληλα ανέβασε και φωτογραφίες της δικαστικής εντολής σημειώνοντας:! «Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίς! Με τη μορφή μιας δικαστικής εντολής εκ μέρους του Μεγάλου Κατσικο-φάγου φίλου μου Ερντογάν…»

Ο Οπενχάιμερ ήρθε σε επαφή με την Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων από όπου τον ενημέρωσαν πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι εκτός κι αν του σταλεί απευθείας μια δικαστική εντολή.

«Για να είμαι όμως σίγουρος», σχολίασε, «ρώτησα αν η Ολλανδία συνεργάζεται με την Τουρκία για την έκδοση ατόμων. Υπάρχει όντως μια τέτοια συνεργασία, αλλά δεν μετρά για θέματα ήσσονος σημασίας όπως τα σκίτσα. Στο μεταξύ περιμένω και δεν πρόκειται να κλείσω για διακοπές το καλοκαίρι στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου