ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στην Καταλονία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

εκλογές-στην-καταλονία-τι-δείχνουν-οι-190684

Αντίστροφη μέτρηση στην Καταλονία με τις κάλπες να ανοίγουν την Πέμπτη. Κόμματα και υποψήφιοι πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης τις τελευταίες τους προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάνω από το 20% των περίπου πεντέμισι εκατομμυρίων ψηφοφόρων της περιφέρειας παραμένουν αναποφάσιστοι. Όλα δείχνουν ότι η μάχη δίνεται στήθος με στήθος ανάμεσα στους υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης και τα πολιτικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής της περιφέρειας στην Ισπανία.

«Θέλω να είμαι πρόεδρος όλων των Καταλανών, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, τα πιστεύω και τις σκέψεις τους, γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε μια προεδρία με έναν πρόεδρο για όλους τους Καταλανούς. Είχαμε έναν πρόεδρο που υπερασπιζόταν μόνο την διαδικασία της ανεξαρτητοποίησης», είπε η Ινές Αριμάδας, υποψήφια των Θιουδαδάνος για τον προεδρία.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν πραγματοποίησε την τελευταία προεκλογική του ομιλία από τις Βρυξέλλες, όπου έχει καταφύγει μετά την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και τις διώξεις σε βάρος του από την ισπανική δικαιοσύνη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου