ΔΙΕΘΝΗ

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

o-isis-ανέλαβε-την-ευθύνη-για-την-πολύνεκρη-193778

Η τζιχαντιστική οργάνωση του ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή, σε χριστιανική εκκλησία στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 45. Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης μέσω ανακοίνωσης του πρακτορείου ειδήσεων του, Αmaq.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι δύο καμικάζι του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτουςπραγματοποίησαν την επίθεση χωρίς όμως να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό.

Ο Αμπντούλ Ραζάκ Σέμα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα, πρωτεύουσα της πολύ ασταθούς επαρχίας Μπαλουτσιστάν, διευκρίνισε ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στην τοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών την ώρα που η κυριακάτικη λειτουργία είχε μόλις αρχίσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία.

«Υπήρχαν σχεδόν 400 άνθρωποι μέσα στην εκκλησία, αλλά οι δράστες δεν μπόρεσαν να μπουν στον κυρίως ναό», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοαζάμ Τζαχ. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η εκκλησία είχε φρουρούς γιατί οι χριστιανικοί χώροι λατρείας αποτελούν συχνά στόχο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Συνήθως, περίπου 250 πιστοί παρακολουθούν τη λειτουργία της Κυριακής αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί περισσότεροι πιστοί προσέρχονται.

CNN.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου