ΔΙΕΘΝΗ

Παλαιστίνη: Νέα επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα το βράδυ

παλαιστίνη-νέα-επιδρομή-του-ισραηλιν-198626

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη μια θέση του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την εκτόξευση ενός βλήματος από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ένα «βλήμα» εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Μια εκπρόσωπός του δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανό» να επρόκειτο για μια ρουκέτα και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό πού έπεσε.

Σε αντίποινα ο ισραηλινός στρατός έπληξε τη νύκτα ένα στρατόπεδο της Χαμάς. Αξιωματούχος ασφαλείας της Γάζας επεσήμανε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον ενός ναυτικού στόχου και ενός άδειου οικοπέδου κοντά στη Χαν Γιουνές.
Ο παλαιστινιακός θύλακας βρίσκεται και πάλι σε αναβρασμό μετά τον θάνατο στις 30 Οκτωβρίου δώδεκα Παλαιστίνιων όταν το Ισραήλ κατέστρεψε μια σήραγγα του Ισλαμικού Τζιχάντ που έφτανε ως το έδαφός του αλλά και μετά την πρόσφατη ανακοίνωση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στις 6 Δεκεμβρίου. Εξάλλου δύο Παλαιστίνιοι μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από μια έκρηξη την οποία οι αρχές του θύλακα απέδωσαν σε ένα πλήγμα του Ισραήλ, κάτι που όμως ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου