ΔΙΕΘΝΗ

Πύρινη κόλαση έγινε εθνικός δρυμός στο Λος Αντζελες. Ενας νεκρός

πύρινη-κόλαση-έγινε-εθνικός-δρυμός-στ-208841

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται, με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων, στο βόρειο και δυτικό τμήμα του Λος Άντζελες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ σημειώνονται εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η Creek Fire, όπως ονομάζεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη τουλάχιστον 25.000 στρέμματα στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Άντζελες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των κοινοτήτων της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες να αναγκαστούν να εκκενώσουν τις εστίες τους, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία της Κομητείας του Λος Άντζελες.

Επιπλέον, τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι στην Κομητεία Βεντούρα, σε απόσταση 115 χλιμ βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς η πυρκαγιά Thomas Fire, που έχει ήδη κατακάψει 310.000 στρέμματα, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο από χθες το βράδυ, επισήμαναν αξιωματούχοι της Κομητείας Βεντούρα στο Twitter.

Τουλάχιστον 150 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις φλόγες.

Ένας οδηγός μηχανής σκοτώθηκε επιχειρώντας να διαφύγει από τη φωτιά, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Περισσότερα από 250.000 σπίτια βυθίστηκαν στο σκοτάδι και τουλάχιστον 2 υποδομές καταστράφηκαν, ανέφερε η εταιρεία ηλεκτρισμού στο Twitte

«Απομάκρυνα πρώτα τα παιδιά μου» δήλωσε η Μελίσα Γκρισάλες στο ABC 7 στο Λος Άντζελες. «Ήταν πολύ τρομακτικό, πραγματικά. Δεν περίμενα ότι η κατάσταση θα φθάσει σε αυτό το σημείο, αλλά αρχίζω και ανησυχώ ιδιαίτερα».

Πεντακόσιοι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες που έκαψαν πολλά κτίρια, επισήμαναν οι αρχές στον ιστότοπο της Πολιτείας Βεντούρα. Επιπλέον, 210 πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες συνδράμουν στις επιχειρήσεις για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά Creek Fire.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ωθούν τη φωτιά στις πόλεις Σάντα Πόλα και Βεντούρα, όπου ζουν 140.000 άνθρωποι.

Περίπου 390 σπουδαστές στο Κολέγιο Thomas Aquinas απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους, επισήμανε η σχολή στο Twitter.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου