ΔΙΕΘΝΗ

Εγιναν ιδιοκτήτες ενός ιστορικού κάστρου στη Γαλλία με 51 ευρώ ο καθένας! [εικόνες]

εγιναν-ιδιοκτήτες-ενός-ιστορικού-κάσ-209706

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν το ιστορικό Chateau Mothe-Chandeniers στη Γαλλία.

Καταβάλλοντας τουλάχιστον 51 ευρώ ο καθένας, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 500.000 ευρώ για να αγοράσουν το κατεστραμμένο κάστρο του 13ου αιώνα που ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή στη Γαλλία, γνωστό για τα πολυτελή πάρτι του.

Το κάστρο όμως, τα τελευταία χρόνια είχε σχεδόν καταρρεύσει με μόνο τους τοίχους να μαρτυρούν τη λάμψη και τη μεγαλοπρέπειά του. Οι τελευταίοι αγοραστές έκαναν ότι μπορούσαν αλλά το κόστος συντήρησης και αναστήλωσης ήταν πελώριο. Έτσι, η πλατφόρμα Dartagnans αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια για τη διάσωσή του. Η τιμή αγοράς του κάστρου είναι 500.00 ευρώ και προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα, ξεκίνησε την εκστρατεία «Υιοθετήστε ένα κάστρο», με ανέλπιστα αποτελέσματα.

Χιλιάδες άτομα, τόσο από τη Γαλλία όσο και από όλο τον κόσμο, έδωσαν ένα μικρό ποσό και τώρα όλοι αυτοί είναι συνιδιοκτήτες του ιστορικού κάστρου Mothe-Chandeniers, ελπίζοντας πως θα αναστηλωθεί και θα γίνει ξανά επισκέψιμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου