ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο στρατηγός που ήπιε δηλητήριο στο δικαστήριο της Χάγης [βίντεο]

πέθανε-ο-στρατηγός-που-ήπιε-δηλητήριο-216141

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 72χρονος Σλόμπονταν Πράλγιακ ο οποίος νωρίτερα ήπιε δηλητήριο μέσα στο δικστήριο της Χάγης, όταν άκουσε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Ο Πράλγιακ ήταν ένας από τους έξι πρώην ηγέτες και στρατιωτικούς αρχηγούς των Κροατών της Βοσνίας που δικάζονταν σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μετά την επιβεβαίωση της καταδίκης του σε κάθειρξη 20 ετών ο 72χρονος «πήρε δηλητήριο».

Ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας» προτού βγάλει από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και καταπιεί το περιεχόμενο. Η δίκη διακόπηκε και ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του «πήρε δηλητήριο».

Ο προεδρεύων δικαστής ανέστειλε την ακρόαση και κάλεσε γιατρό. Λίγο αργότερα, ένα ασθενοφόρο εθεάθη έξω από το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με το παραϊατρικό προσωπικό να εισέρχεται στο κτίριο.

Οι έξι κατηγορούμενοι θεωρούνται υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο μεταξύ Κροατών και Βόσνιων Μουσουλμάνων την περίοδο 1993-1994. Πριν από τέσσερα χρόνια
είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε επιχείρηση «εθνοκάθαρσης» των Μουσουλμάνων της Βοσνίας και το εφετείο απεφάνθη σήμερα πως δεν υπήρξε καμία «παρερμηνεία» των στοιχείων από τους δικαστές που είχαν τότε ασχοληθεί με την υπόθεση, επικυρώνοντας την απόφασή τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου