ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλύφθηκε ο πιο παλιός κοιμώμενος Βούδας στον κόσμο

αποκαλύφθηκε-ο-πιο-παλιός-κοιμώμενος-232231

Τα ερείπια ενός κοιμώμενου Βούδα 1.700 ετών αποκάλυψε το Πακιστάν, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για την ενθάρρυνση του τουρισμού, σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε πεδίο μαχών.

Για πρώτη φορά, ο αρχαίος βουδιστικός χώρος ανακαλύφθηκε το 1929, σε επαρχία της χώρας. Μετά από 88 χρόνια, οι ανασκαφές συνεχίστηκαν, μέχρι που αποκαλύφθηκε η εικόνα του Βούδα, ύψους 14 μέτρων. Την παρουσίαση του μνημείου έκανε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της χώρας, Ιμράν Καν.

“Προέρχεται από τον 3ο αιώνα μ.Χ., που σημαίνει ότι είναι ο πιο παλιός κοιμώμενος Βούδας στον κόσμο”, δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του τμήματος αρχαιολογίας και μουσείων του Μπάμλα, Αμντούλ Σαμάντ. Η υπηρεσία έχει εντοπίσει πάνω από 500 αντικείμενα του Βούδα.
Η περιοχή υπήρξε κάποτε κέντρο του βουδιστικού πολιτισμού.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις στο παρελθόν ήταν απρόθυμες να “αγκαλιάσουν” τη μη μουσουλμανική πολιτιστική κληρονομιάς της χώρας. Η πρακτική ανατράπηκε πρόσφατα. Στο πλαίσιο της βελτίωσης της εικόνας του Πακιστάν, η κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει τις μειονοτικές κοινότητες. Τον Ιανουάριο έγιναν τα εγκαίνια αποκατάστασης ινδουιστικών ναών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Από την άλλη, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι τέτοιοι χώροι θα μπορούσαν να προωθήσουν το θρησκευτικό τουρισμό.

Πώς μεταδόθηκε η είδηση στο Πακιστάν

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου