ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστες έκλεψαν γόνδολα για να κάνουν βόλτα αλλά στο τέλος χρειάστηκε να τους διασώσουν

τουρίστες-έκλεψαν-γόνδολα-για-να-κάνο-236018

Δύο Γάλλοι τουρίστες σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να κλέψουν βραδιάτικα μία γόνδολα και να κάνουν βόλτα στα κανάλια της Βενετίας.

Ομως, διαπίστωσαν δύο πράγματα: ότι δεν είναι εύκολο να χειριστεί κανείς αυτό το πλεούμενο και πως έπρεπε πρώτα να δουν τη μετεωρολογική πρόβλεψη. Στο τέλος, το ζευγάρι διασώθηκε από την αστυνομία, που τους βρήκε παγωμένους και μούσκεμα από τη βροχή.

Ο 41χρονος και η 29χρονη σύντροφός του μπήκαν σε μία γόνδολα που ήταν δεμένη σε κανάλι κοντά στην πλατεία του Αγ. Μάρκου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με την Telegraph. Δεν άργησαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα όμως, καθώς δεν μπορούσαν να χειριστούν το πλεούμενο.

Την ίδια ώρα, το ψιλόβροχο που έπεφτε μετατράπηκε σε σφοδρή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να χτυπούν σε άλλες γόνδολες και στις όχθες. Για καλή τους τύχη τους είδε ένας ντόπιος, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Τελικά, τους διέσωσαν λίγο αργότερα, και τους βρήκαν μούσκεμα και να τρέμουν από το κρύο.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή και την κατοχή μαχαιριού, που είχαν μαζί τους για να κόψουν το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένη η γόνδολα. Ο ιδιοκτήτης της θα εκτιμήσει τη ζημιά που προκάλεσαν. Σύμφωνα με την Telegraph, η κατασκευή μίας συνηθισμένης γόνδολας κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και πιο «αναβαθμισμένα» μοντέλα, που φτάνουν έως και 50.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου