Η ΕΕ ζητά από Βρετανία και Μάλτα να αλλάξουν τους κανόνες για το ΦΠΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-13, 11:09:34
Η ΕΕ ζητά από Βρετανία και Μάλτα να αλλάξουν τους κανόνες για το ΦΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Βρετανία και τη Μάλτα να αλλάξουν τους κανόνες που αφορούν το φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) σε γιοτ και ιδιωτικά τζετ, διαφορετικά πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωπες με οικονομικές κυρώσεις, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για τα φορολογικά Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή πριν από τρεις εβδομάδες στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών για τη Νήσο του Μαν και τον Μαλτέζο υπουργό για τον ΦΠΑ στα γιοτ και τα ιδιωτικά τζετ.

«Υπάρχουν πρακτικές που έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι είναι ύποπτες», δήλωσε ο Μοσκοβισί στη γαλλική τηλεόραση BFM TV. «Ζήτησα αυτοί οι κανόνες να αλλάξουν και εάν όχι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκκινήσει διαδικασία παράβασης που μπορεί να επιφέρει ιδιαιτέρως βαριές οικονομικές κυρώσεις», δήλωσε.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχουν υποψίες ότι η Νήσος του Μαν εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ τους αγοραστές τζετ όταν δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Εάν αγοραστεί ένα τζετ για επαγγελματικούς λόγους, τότε δεν υπόκειται σε ΦΠΑ, αλλά στη Νήσο του Μαν η Κομισιόν πιστεύει ότι οι Αρχές δεν ελέγχουν επαρκώς εάν οι αγοραστές ουσιαστικά χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για επαγγελματικούς ή ιδιωτικούς λόγους. Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να καταβάλλεται ο ΦΠΑ.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=