ΔΙΕΘΝΗ

Στους 109 οι νεκροί από τον τυφώνα Νταμρέι στο Βιετνάμ

στους-109-οι-νεκροί-από-τον-τυφώνα-νταμρέ-243323

Ο φονικότερος τυφώνας που έπληξε φέτος το Βιετνάμ, ο Ντάμρεϊ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 106 ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την επιτροπή Έρευνας και Διάσωσης της χώρας.
Άλλοι 25 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 197.

Οι αρχές του Βιετνάμ καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πλημμύρας στην πόλη Ντανάνγκ όπου θα φιλοξενηθούν αυτήν την εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι ομόλογοί του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και οι ηγέτες άλλων χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού).

Η Επιτροπή Πρόληψης Καταστροφών γνωστοποίησε ότι αποδεσμεύτηκαν ύδατα από τουλάχιστον 49 φράγματα καθώς οι ταμιευτήρες είχαν γεμίσει σε επικίνδυνο σημείο. Η βροχόπτωση που ξεκίνησε από το Σάββατο στο Βιετνάμ αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα και θα αρχίσει να μειώνεται από αύριο Πέμπτη.

Οι ηγέτες των χωρών αναμένονται στο Βιετνάμ την Παρασκευή και το Σάββατο. Η βροχή δεν έχει διαταράξει το πρόγραμμά τους μέχρι στιγμής, όμως οι σύζυγοί τους ίσως δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το Σάββατο την εκδρομή στην αρχαία πόλη Χόι Αν, που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου