ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει στην πολιτική μέσω Σικελίας

ο-σίλβιο-μπερλουσκόνι-επιστρέφει-στη-246295

Μετά από χρόνια απουσία από την πρώτη γραμμή της πολιτικής και κατηγορούμενος για αμέτρητα σεξουαλικά σκάνδαλα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλάει ήδη για την νίκη του στις περιφερειακές εκλογές της Σικελίας.

Με περίπου το 85% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί στο νησί, η συμμαχία του κόμματος του «Καβαλιέρε», φαίνεται να προηγείται με πέντε μονάδες από το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» του Ιταλού κωμικού Μπέμπε Γκρίλο.

«Η Σικελία, όπως ζήτησα, αποφάσισε τον δρόμο της σοβαρής, αληθινής και εποικοδομητικής αλλαγής με βάση την ειλικρίνεια, την ικανότητα και την εμπειρία,», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο 81 ετών πολιτικός.

Τρίζει η καρέκλα του Ματέο Ρέντσι στο Δημοκρατικό Κόμμα

Ο Νέλλο Μουσουμέτσι, υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία του περιφερειακού συμβουλίου της Σικελίας, συγκεντρώνει προς το παρόν το 39,8% των ψήφων, ενώ ο ανθυποψήφιος με το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» Tζανκάρλο Καντσελλέρι συγκεντρώνει το 34,7%.

Το αποτέλεσμα επαναφέρει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική της Ιταλίας και προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς στο Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική από στελέχη του ίδιου του κόμματός του, καθώς ο υποψήφιος του Φαμπρίτσιο Μίκαρι, φαίνεται να λαμβάνει μόλις το 18,5%.

Οι εκλογές στην Σικελία των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, ανέκαθεν προπύργιο της κέντροδεξιάς, αποτελούν σημαντικό σταθμό για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία που θα διεξαχθούν – το αργότερο- τον Μάιο του 2018.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου