ΔΙΕΘΝΗ

Οδηγός παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη – Νεκροί και τραυματίες [Βίντεο]

οδηγός-παρέσυρε-πεζούς-στη-νέα-υόρκη-254326

Οδηγός φορτηγού παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη ενώ κατευθυνόταν πάνω σε ποδηλατόδρομο. Όπως αναφέρει η αστυνομία της Νέας Υόρκης, πολλοί είναι οι νεκροί και τραυματίες.

Με την τρομοκρατία συνδέουν το περιστατικό οι αρχές της Νέας Υόρκης. Τέσσερις πηγές ανέφεραν ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες o ύποπτος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Σύμφωνα με τον αρχηγό αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο δράστης φέρεται να είναι 29 ετών και να κρατούσε αεροβόλο και αεροπίστολο. Όπως ανέφερε συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες. Όταν βγήκε από το όχημά του η φράση που ακούστηκε να λέει ήταν σχετική με την τρομοκρατία, επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο Τζέιμς Ονίλ ανέφερε ότι το ενοικιαζόμενο όχημα αφού χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες, καθώς κατευθυνόταν επί του ποδηλατοδρόμου, συγκρούστηκε με το σχολικό λεωφορείο.

Για τρομοκρατία μιλά και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε οκτώ και οι τραυματίες σε δεκάδες.

Το όχημα φέρεται να συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο και ο ύποπτος να βγήκε από αυτό κρατώντας ψεύτικο όπλο, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεχόμενος πυροβολισμό από αστυνομικούς.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν, νωρίτερα, ότι ο οδηγός κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση σε ποδηλατόδρομο, τραυματίζοντας πολύ κόσμο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφού ενημερώθηκε για την επίθεση, έγραψε στο Twitter: «Στη Νέα Υόρκη μοιάζει να έγινε άλλη μια επίθεση από έναν άρρωστο και ανισόρροπο άνθρωπο. Το θέμα παρακολουθείται στενά από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Όχι στις ΗΠΑ!»

Η περιοχή, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WCBS-TV ότι είδε καπνούς και ανθρώπους να πέφτουν στο δρόμο. «Είδα και εκείνο τον τύπο που έμοιαζε σαν να κρατούσε τουφέκι ή και μεταλλικό δοχείο. Ξαφνικά όλοι ούρλιαζαν ’’πυροβολισμοί’’, ’’πυροβολισμοί’’ και άρχισαν να τρέχουν» είπε.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου