ΔΙΕΘΝΗ

Ελυσε τη σιώπή της η μητέρα που έσερνε με λουρί τον γιο της στον δρόμο

ελυσε-τη-σιώπή-της-η-μητέρα-που-έσερνε-μ-258933

Ενώ υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και την αυθεντικότητα του βίντεο, μια 31χρονη γυναίκα επιβεβαιώνει ότι ήταν αληθινό. Ήταν εκείνη που έσερνε τον 4χρονο αυτιστικό γιο της κατά μήκους του πεζοδρομίου στο Λίβερπουλ.

Η 31χρονη γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, πέρασε στην αντεπίθεση. Απάντησε σε όλους όσοι την κατηγορούν ως κακή μητέρα χωρίς να ξέρουν την κατάσταση.

Έλυσε τη σιωπή της – «Δεν είμαι κακή μητέρα»

«Ο γιος μου έχει αυτισμό. Παθαίνει κρίσεις και πέφτει στο έδαφος. Αυτό που κάνω στο βίντεο είναι ο μοναδικός τρόπος για να τον μετακινήσω. Το κάνει συνέχεια και δεν σηκώνεται ή δεν με αφήνει να τον σηκώσω. Απλά πέφτει κάτω στο πάτωμα.

Οι άνθρωποι με χαρακτηρίζουν κακή μητέρα. Δεν είμαι κακή μαμά. Θα έπρεπε να ρωτήσουν πριν με κρίνουν. Μόνο δύο γυναίκες με πλησίασαν και τους είπα ότι έχει σοβαρό αυτισμό. Και θα το έλεγα αυτό σε όποιον με ρωτούσε. Γιατί οι άνθρωποι απλά με κοιτάζουν, κρίνουν και πιστεύουν ότι δεν είναι φυσιολογικός. Είναι φυσιολογικός απλά έχει αυτισμό».

Η ανύπαντρη μητέρα που ζει στο Λίβερπουλ δήλωσε πως ο γιος της, που διαγνώστηκε με αυτισμό στα 2 του χρόνια, αντιδρά άσχημα όταν βρίσκεται στον κόσμο. «Δεν μπορώ να βγω έξω πολύ συχνά γιατί παθαίνει αυτές τις κρίσεις. Δεν του αρέσει ο κόσμος οπότε όταν τον βγάζω μπορεί να πάθει κρίση. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να έχουν ένα αυτιστικό παιδί ειδικά όταν είναι τόσο δυνατά.

Μου έχει επιτεθεί στο παρελθόν και με έριξε κάτω αλλά δεν ξέρει ότι με πληγώνει. Μπορεί να κάνει το ίδιο με τους φίλους του. Είναι πολύ αγχωτικό. Δεν είναι άτακτο παιδί. Έχει αυτισμό και είναι πολύ τρυφερός. Και οι άνθρωποι απλά με κοιτάζουν σαν να μην πηγαίνει κάτι καλά μαζί του. Του έχω τα ηνία επειδή δεν έχει αίσθηση του κινδύνου. Κάνω ό,τι καλύτερο και οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι καλή μητέρα. Οι άνθρωποι θα έπρεπε απλά να ρωτήσουν πριν με κρίνουν».

Πηγή: Dailymail

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου