ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα και Μπους κατά Τραμπ: Μας γυρίζει 50 χρόνια πίσω

ομπάμα-και-μπους-κατά-τραμπ-μας-γυρίζε-266539

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να απορρίψουν τις διχαστικές πολιτικές και υπονόησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γυρίσει την αμερικανική δημοκρατία…. 50 χρόνια πίσω.

«Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε στην παλαιά πολιτική του διχασμού. Την έχουμε δει πολλές φορές και εδώ και αιώνες» τόνισε. Όπως πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να κάνει ευθεία αναφορά στον Τραμπ, «ορισμένες από τις πολιτικές που βλέπουμε τώρα, θεωρούσαμε ότι τις είχαμε αφήσει πίσω. Μας γυρίζουν πίσω 50 χρόνια. Είμαστε στον 21ο αιώνα, όχι στον 19ο».

«Υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν επίτηδες να εξαγριώσουν ορισμένους, να δαιμονοποιήσουν ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες, να εκνευρίσουν επειδή θεωρούν ότι κάτι τέτοιο τους προσφέρει ένα βραχυπρόθεσμο τακτικό πλεονέκτημα» τόνισε.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς έχει μειωθεί. Οι κυβερνώντες εμφανίζονται ακίνητοι μπροστά στις πιεστικές και προφανείς ανάγκες. Το αμερικανικό όνειρο της κοινωνικής κινητικότητας είναι άπιαστο για κάποιους που έχουν μείνει πίσω σε μια οικονομία που αλλάζει. Η δυσαρέσκεια αυξάνεται όπως και η πόλωση στην πολιτική. Η αδιαλλαξία ενδυναμώνεται. Και η πολιτική μας μοιάζει περισσότερο ευάλωτη σε θεωρίες συνωμοσίας και κατασκευής» δήλωσε από τη μεριά του ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους Τζούνιορ σε άλλη εκδήλωση στην Νέα Υόρκη.

Kαι αυτός… χωρίς να κατανομάζει τον Τραμπ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου