ΔΙΕΘΝΗ

Αντόνιο Ταγιάνι: Έκκληση για ενότητα και διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό στην Καταλονία

αντόνιο-ταγιάνι-έκκληση-για-ενότητα-κ-287191

Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης που έγινε στην ολομέλεια του Στρασβούργου για την Καταλονία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, απηύθυνε έκκληση για «ενότητα και διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό».

«Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη δημοκρατία ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, είναι να δουλεύουμε μαζί, αρμονικά και ενωμένοι» δήλωσε ο κ. Ταγιάνι, συνοψίζοντας τις απόψεις που παρουσίασε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στη συζήτηση για την Καταλονία.

«Κανείς δεν παίρνει ελαφρά τα γεγονότα της Κυριακής. Ωστόσο οι μονομερείς αποφάσεις, περιλαμβανομένων των διακηρύξεων ανεξαρτησίας από ένα κυρίαρχο κράτος, είναι αντίθετα προς την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και οδηγούν στην πρόκληση επικίνδυνων διχασμών» πρόσθεσε.

Από αυτό εδώ το κοινοβούλιο, είπε καταλήγοντας, «απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία και εις βάθος συζήτηση που θα ενθαρρύνει τον διάλογο στην Ισπανία, με παράλληλο σεβασμό στο συνταγματικό πλαίσιο, περιλαμβανομένου του Καθεστώτος Αυτονομίας της Καταλονίας. Θεωρούμε δε ότι ο διάλογος θα επαναφέρει την πολιτική στους θεσμούς».

Ο κ. Ταγιάνι ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον θεματοφύλακα των Συνθηκών, όπως είπε, για την καθαρή θέση που εξέφρασε στο Κοινοβούλιο.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου