ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικό SOS από το Πουέρτο Ρίκο: Πεθαίνουμε εδώ -Αν δεν γίνει κάτι, θα μοιάζει με γενοκτονία η κατάσταση

δραματικό-sos-από-το-πουέρτο-ρίκο-πεθαίν-292560

Με τους πιο δραματικούς τόνους περιέγραψε τις συνθήκες στο Πουέρτο Ρίκο η δήμαρχος της πρωτεύουσας, προειδοποιώντας ότι αν δεν αλλάξει κάτι, τότε η κατάσταση θα θυμίζει γενοκτονία.

«Πεθαίνουμε εδώ! Δεν μπορώ να κατανοήσω τη σκέψη ότι το μεγαλύτερο έθνος στον κόσμο δεν μπορεί να βγάλει μία άκρη για να εφοδιάσει αυτό το μικρό νησί», δήλωσε η Κάρμεν Κρουζ, αναφερόμενη στα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την αποστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ, έπειτα από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα από το Πουέρτο Ρίκο.

«Μας σκοτώνετε με την αναποτελεσματικότητα και τη γραφειοκρατία», συνέχισε η δήμαρχος του Σαν Χουάν, ζητώντας από τον Ντόναλντ Τραμπ να δώσει μία λύση. Ο τυφώνας Μαρία άφησε το νησί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τρόφιμα.

«Οι άνθρωποι πίνουν νερό από ρυάκια. Τέλος η ευγένεια. Είμαι διαολεμένα θυμωμένη. Ζητώ από τους δημοσιογράφους να στείλουν το SOS σε όλο τον κόσμο. Πεθαίνουμε εδώ. Και αν δεν σταματήσει αυτό, αν δεν φτάσει το φαγητό και το νερό στα χέρια των κατοίκων, θα δούμε μία κατάσταση που θα μοιάζει με γενοκτονία», υπογράμμισε, σύμφωνα με το Business Insider.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου