ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθη ο άνδρας που είχε δηλητηριάσει βρεφικές τροφές και εκβίαζε

γερμανία-συνελήφθη-ο-άνδρας-που-είχε-δ-293635

Εναν 55χρονο άνδρα συνέλαβαν οι γερμανικές αρχές, για τον οποίο υπάρχουν «σοβαρές υποψίες» ότι είχε μολύνει με δηλητηριώδη ουσία βρεφικές τροφές και απειλούσε να τις διανείμει στη χώρα και την Ευρώπη.

«Εχουν ενισχυθεί οι υποψίες για έναν άνδρα 55 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η εισαγγελία του Ράβενσπουργκ και η αστυνομία της Κονστάντσε.

Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στο Τίμπινγκεν, 40 χιλιόμετρα νότια της Στουτγάρδης. Ο 55χρονος ταυτοποιήθηκε χάρη σε πληροφορίες πολιτών.

Από την Πέμπτη η αστυνομία αναζητούσε τον εκβιαστή, ο οποίος είχε δηλώσει ότι μόλυνε βρεφικές τροφές και ζητούσε να του καταβληθούν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο άνδρας είχε στείλει μια επιστολή εκβιασμού στις εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής (Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe) στην οποία ανέφερε ότι είχε μολύνει περίπου είκοσι προϊόντα σούπερ μάρκετ. Για να αποδείξει ότι σοβαρολογεί είχε δώσει στοιχεία τα οποία επέτρεψαν τον εντοπισμό σε καταστήματα του Φριντριχσχάφεν πέντε βάζων με βρεφική τροφή τα οποία περιείχαν αιθυλενογλυκόλη, ένα προϊόν που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου