ΔΙΕΘΝΗ

Γλίτωσε τη φυλακή η νεαρή που στα 12 της μαχαίρωσε φίλη της 19 φορές

γλίτωσε-τη-φυλακή-η-νεαρή-που-στα-12-της-μ-293936

Τη συμφωνία που της πρόσφερε το δικαστήριο σε αντάλλαγμα για την ομολογία της αποδέχτηκε σήμερα η Morgan Geyser, ένα από τα δύο κορίτσια που προσπάθησαν να σκοτώσουν μια συμμαθήτριά τους στην υπόθεση «Slender Μan», η οποία είχε συγκλονίσει την Αμερική πριν από τρία χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα αποφύγει τον εγκλεισμό της σε φυλακή ανηλίκων και θα οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική, όπου θα παραμείνει μέχρι οι γιατροί να κρίνουν ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στην κοινωνία.

Η 15χρονη σήμερα κοπέλα είχε διαπράξει την απόπειρα δολοφονίας σε ηλικία 12 ετών, υποστηρίζοντας ότι την έβαλε να σκοτώσει ο Slender Μan, μια τρομακτική φιγούρα που εξελίχθηκε σε «αστικό μύθο» μέσω ιστοριών που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο.
Η τελετουργική επίθεση του κοριτσιού το 2014 από τις δύο ανήλικες, οι οποίες παρέσυραν την άτυχη φίλη τους στο δάσος και τη μαχαίρωσαν 19 φορές, ως «θυσία» στον Slender Μan είχε προκαλέσει σάλο και πολλοί πιστεύουν ότι, ο εγκλεισμός της Geyser (που ήταν ο εγκέφαλος του εγκλήματος) σε νοσοκομείο είναι πολύ μικρή τιμωρία.

Το θύμα των δύο κοριτσιών σώθηκε από θαύμα, αφού όταν την εγκατέλειψαν οι δράστιδες νομίζοντάς την για νεκρή κατάφερε να συρθεί αιμόφυρτη μέχρι τον δρόμο, όπου την εντόπισε διερχόμενο αυτοκίνητο και την μετέφερε ετοιμοθάνατη στο νοσοκομείο.

Ποιος είναι ο Slender Man

Ο χαρακτήρας του Slender Man, ενός πανύψηλου αποστεωμένου άνδρα με κατάλευκο δέρμα και θολό πρόσωπο δημιουργήθηκε μέσω ενός διαγωνισμού photoshop το 2009, στο διαδικτυακό forum Something Awful.

O στόχος για τους διαγωνιζόμενους ήταν να μετατρέψουν μια κανονική φωτογραφία σε τρομακτική μέσω photoshop και ο Slender Man γεννήθηκε όταν ένας χρήστης υπέβαλε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με μια μαυροντυμένη ψηλόλιγνη φιγούρα δίπλα σε παιδιά.

Μέσα σε λίγο διάστημα, οι αναρτηθείσες φωτογραφίες έγιναν viral και σε δεκάδες ιστότοπους ξεφύτρωσαν ιστορίες φρίκης για τον αιμοδιψή χαρακτήρα που τριγυρνούσε στα δάση, ψάχνοντας το επόμενο θύμα του.

Αυτές ακριβώς οι αναρίθμητες σκοτεινές ιστορίες βρίσκονται πίσω από το ασύλληπτο έγκλημα των δύο κοριτσιών, που κατηγορούνται ότι προσέφεραν την φίλη τους ως «δώρο» στον Slender Μan. Και τα δύο κορίτσια, τα οποία επικαλούνται παράνοια, ισχυρίστηκαν αρχικά ότι εξαναγκάστηκαν να μαχαιρώσουν τη φίλη τους από τον ίδιο τον πλασματικό χαρακτήρα, ο οποίος απείλησε να σκοτώσει τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Αργότερα παραδέχθηκαν ότι απλώς ήθελαν να εντυπωσιάσουν τον Slender Man.

Το ντοκιμαντέρ του HBO για το έγκλημα, που κυκλοφόρησε το 2016

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου