ΔΙΕΘΝΗ

Οργή Τραμπ για ρωσική απάτη στο Facebook

οργή-τραμπ-για-ρωσική-απάτη-στο-facebook-301784

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς που θέλουν τη Ρωσία να αγόρασε χώρο για πολιτική διαφήμιση στο Facebook.

Το Facebook ανακοίνωσε μέσα στον μήνα πως εντόπισε περίπου 3.000 διαφημίσεις αξίας 100.000 δολαρίων. Από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2017 οι διαφημίσεις συνδέονταν με πλαστές σελίδες.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι σελίδες αυτές βρέθηκαν να συνδέονται μεταξύ τους και «λειτουργούσαν πιθανόν» εκτός Ρωσίας.

Οι περισσότερες από τις διαφημίσεις δεν αναφέρονταν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Αλλά ενίσχυαν διχαστικά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.

Την Πέμπτη το facebook δεσμεύθηκε να παράσχει πληροφορίες για τις διαφημίσεις αυτές στο αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο ερευνά ενδεχόμενες ρωσικές απόπειρες επηρεασμού των εκλογών.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν πλήρωσε ποτέ για την αγορά χώρου για πολιτική διαφήμιση στο Facebook.

Διαψεύδει το Facebook το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο διαψεύδει πως αγόρασε διαφημίσεις στο Facebook για να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Το Κρεμλίνο διέψευσε οποιαδήποτε ανάμιξη στην αγορά διαφημιστικού χώρου στο Facebook για να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Αυτό αφού το facebook δέχθηκε να θέσει στη διάθεση του Κογκρέσου περιεχόμενα που φέρεται ότι έχουν χρηματοδοτηθεί από τη Ρωσία.

«Δεν γνωρίζουμε από ποιον και πώς αναρτάται η διαφήμιση στο Facebook και ουδέποτε ασχοληθήκαμε μ’ αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Ρωσία «ουδέποτε συμμετείχε σ’ αυτό», επανέλαβε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου