ΔΙΕΘΝΗ

Σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου

σαν-σήμερα-22-σεπτεμβρίου-303151
1853 μ.Χ.
Η κήρυξη του Κριμαϊκού Πολέμου (Παλαιό Ημερολόγιο) ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία -η οποία έχει την υποστήριξη της Γαλλίας και της Αγγλίας- και στη Ρωσία, γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από την ελληνική πολιτική ηγεσία και τον βασιλιά Όθωνα, που πιστεύουν στη νίκη των Ρώσων.
1915
Αγγλογαλλικά στρατεύματα της Αντάντ αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την παραίτηση Βενιζέλου, ακυρώνοντας την ουδετερότητα της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
1964
Ο πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, δηλώνει την πρόθεσή του να ενοποιήσει το ΙΚΑ με άλλα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση των τραπεζοϋπαλλήλων και των εργαζομένων σε δημόσιους φορείς.
1994
Μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια».
2001
Ο Αντώνης Φώτσης υπογράφει στην ομάδα «Μέμφις Γκρίζλις» και γίνεται ο πρώτος έλληνας καλαθοσφαιριστής που θα παίξει στο NBA.
2004
Αντιπαράθεση σημειώνεται στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη και των προκατόχων του Γιάννου Παπαντωνίου και Νίκου Χριστοδουλάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιονομική απογραφή, τα οποία παρουσιάζει στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης, εμφανίζονται σημαντικές διαφορές στους δείκτες του δημοσίου χρέους και του δημοσίου ελλείμματος. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν ως αδιαφανή και αναξιόπιστη την απογραφή, υποστηρίζοντας ότι «διεξήχθη εν κρυπτώ και παραβύστω στους θαλάμους της κυβέρνησης».
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου