ΔΙΕΘΝΗ

Χειροπέδες σε 172 μέλη συμμορίας πυραμιδικών συστημάτων

χειροπέδες-σε-172-μέλη-συμμορίας-πυραμιδ-307134

Οι αρχές στην επαρχία Χενάν συνέλαβαν 172 μέλη της Σανσινχούι, μίας εταιρείας με έδρα το Σεντζέν, με τις κατηγορίες ότι οργάνωνε και διαχειριζόταν πυραμιδικά συστήματα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Χενάν σε όλους τους συλληφθέντες θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ενώ όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση θα αντιμετωπισθούν με επιείκεια, εάν παραδοθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι κινεζικές αρχές είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει έρευνες στην Σανσιχούι, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσε ιδιώτες για να συμμετέχουν σε πυραμιδικά συστήματα, εξαπατώντας τους και αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά και περιουσιακά στοιχεία με το πρόσχημα οτι βοηθούν τους φτωχούς.

Νωρίτερα, αυτό τον μήνα είχε συλληφθεί ο εγκέφαλος της εταιρείας Τζανγκ Τιανμίνγκ ως ύποπτος για την απόκτηση παράνομων κερδών ύψους πάνω από 2,2 δισ. γιουάν (334 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Υπήρχαν υποψίες ότι τα μέλη της συμμορίας διαστρέβλωναν σκόπιμα την στοχευμένη πολιτική της χώρας για την εξάλειψη της φτώχειας, για να οικοδομήσουν ένα λεγόμενο «νέο οικονομικό οικολογικό μοντέλο» δημιουργώντας ένα δίκτυο στο Διαδίκτυο.

Τα τελευταία χρόνια τα πυραμιδικά συστήματα επεκτάθηκαν ευρέως στην Κίνα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το 2016 οι αρχές διερεύνησαν 2.826 τέτοιες περιπτώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 19,1% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου