ΔΙΕΘΝΗ

Μαζί στη ζωή και στο θάνατο: 75 χρόνια παντρεμένοι, πέθαναν με 5 ώρες διαφορά

μαζί-στη-ζωή-και-στο-θάνατο-75-χρόνια-παν-307166

Τους ένωσε ο Πόλεμος, δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τον Καναδά άφησε την τελευταία του πνοή με μόνο λίγες ώρες διαφορά. Ένα μήνα πριν, είχαν γιορτάσει την 75η επέτειο του γάμου τους.

Ο Τζορτζ και η Τζιν Σπίαρ γνωρίστηκαν το 1941 σε μια αίθουσα δεξιώσεων κοντά στο Λονδίνο. Εκείνη Βρετανίδα, εκείνος Καναδός, είχε μεταβεί εκεί λόγω του πολέμου. Παντρεύτηκαν λίγο αργότερα, στις 22 Αυγούστου 1942, και το 1944 μετακόμισαν στην Οτάβα του Καναδά, όπου η Τζιν επιτέλεσε σημαντικό έργο υποδεχόμενη τις «νύφες του πολέμου», των γυναικών από τη Βρετανία που μετά τον πόλεμο πήγαν στον Καναδά για να παντρευτούν.

Και οι δύο άφησαν την τελευταία τους πνοή την περασμένη Παρασκευή, σε νοσοκομείο της Οτάβα, όπου την Τετάρτη η 94χρονη Τζιν είχε εισαχθεί με πνευμονία. Μία ημέρα μετά νοσηλεύτηκε και ο 95χρονος, όταν έπεσε σε βαθύ ύπνο.

Η Τζιν ήταν μία από τις περίπου 50.000 γυναίκες που ταξίδεψαν στον Καναδά κατά το τέλος του πολέμου για να παντρευτούν.

Το 2006, η βασίλισσα της Βρετανίας τίμησε την Τζιν κάνοντάς την μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για το έργο της, καθώς είχε ιδρύσει το πρώτο κλαμπ για τις «νύφες του πολέμου» στον Καναδά.

Το ζευγάρι είχαν συναντήσει το 2011 ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ, κατά την περιοδεία τους στην Οτάβα, κατόπιν ιδιωτικής πρόσκλησης του πριγκιπικού ζεύγους.

Είχαν δύο ενήλικα παιδιά, τη Χέδερ και τον Ίαν.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου