ΔΙΕΘΝΗ

Oktoberfest -H μεγαλύτερη παραδοσιακή γιορτή της Γερμανίας ( βίντεο)

oktoberfest-h-μεγαλύτερη-παραδοσιακή-γιορτή-της-309137

Η μπύρα ρέει άφθονη και πάλι στο Μόναχο καθώς χιλιάδες Βαυαροί και τουρίστες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη γιορτάζουν το Oktoberfest, μία από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές γιορτές του κόσμου.

Φορώντας τα χαρακτηριστικά Βαυαρέζικα δερμάτινα παντελόνια (Lederhosen) και μπλούζες με βαθύ ντεκολτέ μεθυσμένοι τουρίστες τσούγκριζαν τα ποτήρια τους καθώς ξεκινούσε το 184ο Oktoberfest.

Ο δήμαρχος του Μονάχου δίνει το έναυσμα για την έναρξη του Oktoberfest

Υπό δυνατή βροχή, που δεν κατάφερε, ωστόσο, να χαλάσει το κλίμα, ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, έδωσε το έναυσμα στην τελετή έναρξης στη σκηνή του Σότενχαμελ, στην περιοχή «Λιβάδι της Θηρεσίας» (“Theresienwiese”) καρφώνοντας μια κάνουλα στο πρώτο βαρέλι ενώ φώναζε “O’zapft is” («Μπήκε η βρύση»).

Εντυπωσιακές σερβιτόρες που φορούσαν αποκαλυπτικά παραδοσιακά φορέματα drindl σέρβιραν στα συνέχεια μπύρα σε τεράστια ποτήρια του ενός λίτρου στα πλήθη που αδημονούσαν.

Παραδοσιακά πρέτσελ, λουκάνικα μπράτβουρστ, ψητά κοτόπουλα και χοτ ντογκ είναι μερικές από τις λιχουδιές που σερβίρονται ως συνοδευτικό με την μπύρα, η οποία ρέει άφθονη και δροσερή από τα βαρέλια σε μεγάλα γυάλινα ποτήρια «Μαζ».

Υπολογίζεται ότι περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες θα δώσουν φέτος το παρόν στο φεστιβάλ μπύρας του Μονάχου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

Οι τιμές της μπύρας πήραν φέτος την ανιούσα κι οι επισκέπτες καλούνται να πληρώσουν 10.95 ευρώ για κάθε ποτήρι.

Οι αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Η ιστορία του Oktoberfest

Στις 12 Οκτωβρίου του 1810, ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α’ (πατέρας του βασιλιά Όθωνα) νυμφεύθηκε την αγαπημένη του πριγκίπισα Θηρεσία von Sachsen-Hildburghausen καλώντας όλους τους κατοίκους του Μονάχου να παρευρεθούν στην τελετή. Οι γαμήλιες εκδηλώσεις στήθηκαν σε έναν υπαίθριο χώρο που ονομάστηκε «Το Λιβάδι της Θηρεσίας» προς τιμήν της γυναίκας του. Ο γάμος αποτέλεσε μια τεράστια γιορτή για τον τόπο και κράτησε μια ολόκληρη εβδομάδα, που ολοκληρώθηκε με ιππικούς αγώνες.

Από εκείνη την ημέρα μια μακρόχρονη παράδοση ξεκίνησε, καθώς οι ιππικοί αγώνες επαναλήφθηκαν και τον επόμενο χρόνο . Μετά από 5 χρόνια στήθηκε το πρώτο καρουζέλ και λίγες κούνιες για τη γιορτή που είχε αρχίσει να γίνεται τοπική παράδοση. Ο ζύθος έρεε άφθονος, συνοδευόμενος από μεγάλες ποσότητες λουκάνικων.

Με την πάροδο του χρόνου , κάποιοι Βαυαροί ζυθοποιοί άρχισαν να στήνουν τέντες που πρόσφεραν άφθονη μπύρα κι έτσι με τα χρόνια η γαμήλια επέτειος μεταλλάχθηκε σε μια γιορτή της μπύρας που κρατά δύο ολόκληρες εβδομάδες.


Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου