ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ένας 18χρονος για την επίθεση στο Λονδίνο

συνελήφθη-ένας-18χρονος-για-την-επίθεση-309648

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε μια “σημαντική σύλληψη” στο πλαίσιο των ερευνών της για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στο μετρό του Λονδίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 30 άνθρωποι.

Ο ύποπτος, ένας 18χρονος, συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς του Κεντ “στη ζώνη του λιμένος του Ντόβερ” –απ’ όπου αναχωρούν τα φεριμπότ για τη Γαλλία– και οι αρχές θεωρούν ότι σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση.

“Κάναμε μια σημαντική σύλληψη στο πλαίσιο των ερευνών μας σήμερα το πρωί. Μολονότι είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η έρευνα συνεχίζεται και το επίπεδο της (τρομοκρατικής) απειλής παραμένει στο κρίσιμο” ανέφερε ο Νιλ Μπάσου, ένας εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο συλληφθείς κρατείται σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα και πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, στο νότιο Λονδίνο.

Η επίθεση αυτή, που χαρακτηρίζεται “τρομοκρατική” από την αστυνομία, είναι η πέμπτη που σημειώνεται μέσα σε διάστημα έξι μηνών στη Βρετανία. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι βρετανικές αρχές ανέπτυξαν σήμερα εκατοντάδες στρατιώτες, σε τοποθεσίες που θεωρούνται “στρατηγικής σημασίας”, όπως σε πυρηνικά εργοστάσια και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ώστε να αποδεσμευτούν οι ένοπλοι αστυνομικοί για να βοηθήσουν στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπόπτων.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε τηλεοπτικό διάγγελμά της την Παρασκευή ανέφερε επίσης ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες ενόπλων αστυνομικών στους δρόμους και στα δίκτυα των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Amaq.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι με εγκαύματα. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου