ΔΙΕΘΝΗ

Παρατείνεται η προφυλάκιση δημοσιογράφων της Cumhuriyet

παρατείνεται-η-προφυλάκιση-δημοσιογ-314558

Την παράταση της προφυλάκισης για πέντε στελέχη της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, αποφάσισε μετά από δικαστική διαδικασία 13 ωρών, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης που συνεδρίασε στις φυλακές Σιλιβρί όπου συνεχίζεται η δίκη για 20 δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας.

Η προφυλάκιση θα συνεχισθεί για τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Murat Sabuncu τους συντάκτες Ahmet Şık και Kadri Gürsel και τον γελοιογράφο Musa Kart.

Η δικαστική απόφαση διευκρινίζει πως η προφυλάκισή τους – που ήδη συμπληρώνει 10 μήνες- θα συνεχισθεί ώσπου να παρουσιασθούν και νέα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης.

Η επόμενη συνεδρίαση για την υπόθεση καθορίσθηκε για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στην πολύκροτη για τα τουρκικά χρονικά δίκη, συμμετέχουν στην διαδικασία 130 δικηγόροι, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Mehmet Durakoğlu και 20 βουλευτές από το κύριο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και του κουρδικού Δημοκρατικού κόμματος των Λαών. Και παρακολουθείται από όλα τα τουρκικά Μέσα.

Όπως είχε δηλώσει λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο γενικός γραμματέας των Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα (RSF) Christophe Deloire, «δικάζονται οι δημοσιογράφοι που δεν αποδέχονται να αναμεταδίδουν την προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν».

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τους Τούρκους δημοσιογράφους» πρόσθεσε.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου