ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αφήνει στο περασμά της η Ίρμα

εικόνες-βιβλικής-καταστροφής-αφήνει-323937

Ίρμα. Αυτό είναι το όνομα του πιο μεγάλου και ισχυρού τυφώνα που έχει ποτέ καταγραφεί στην περιοχή του Ατλαντικού και ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα νησιά της Καραϊβικής.

Ο τυφώνας, κατηγορίας 5, έχει μέγιστη ταχύτητα άνεμου 320 χιλιόμετρα/ώρα και σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ κινείται κατά μήκος ενός νοητού μονοπατιού που οδηγεί προς το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή και την Κούβα, προτού να κατευθυνθεί ενδεχομένως στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτή τη φάση βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Μικρών Αντιλλών, στην Καραϊβική Θάλασσα, όπου πρώτα το νησί Μπαρμπούντα και πλέον κινείται προς τον Άγιο Μαρτίνο. Η Ίρμα συνοδεύεται από ισχυρότατες βροχές και ανέμους ενώ αναμένεται να περάσει από τουλάχιστον 10 νησιά ακόμα στις Μικρές Αντίλλες.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε χθες στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, για να διευκολυνθεί η κινητοποίηση ομοσπονδιακών πόρων για την αντιμετώπιση του τυφώνα.

Σύμφωνα με τον Liam Dutton, μετεωρολόγο του channel 4, το μέγεθος του τυφώνα είναι τέτοιο που θα μπορούσε να καλύψει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία μαζί.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι πρώτες εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τι άφησε στο πέρασμά της η Ίρμα πραγματικά σοκάρουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου