ΔΙΕΘΝΗ

Μπλε Φάλαινα: Η 17χρονη «μαέστρος του θανάτου». Έσπρωχνε εφήβους στην αυτοκτονία

μπλε-φάλαινα-η-17χρονη-μαέστρος-του-θα-333288

Μια 17χρονη Ρωσίδα κρυβόταν πίσω από το παιχνίδι αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα (Blue Whale). Συνδέεται με δεκάδες θανάτους εφήβων.Οι αρχές έδωσα στη δημοσιότητα βίντεο από εφήβους που κατηγορούνται ότι έπειθαν δεκάδες ευάλωτους νέους να αυτοκτονήσουν. Μια 17χρονη από τη Ρωσία κατηγορείται για το διαβόητο Blue Whale (Μπλε Φάλαινα). Υποκινούσε πολλά ευάλωτα παιδιά να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Η έφηβη απειλούσε να σκοτώσει τα θύματα ή μέλη των οικογενειών τους σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να ολοκληρώσουν τις «δουλειές» που τους έβαζε να κάνουν. Όπως να κοπούν με ξυράφι ή να προκαλέσουν με άλλο τρόπο κακό στον εαυτό τους.

Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές δείχνουν τους αστυνομικούς να ψάχνουν το σπίτι της 17χρονης στην Kamchatka, ανατολικά της Ρωσίας. Βρήκαν στοιχεία που συνδέονται με το «παιχνίδι αυτοκτονίας» και ανατριχιαστικά σχέδια με κομμένους καρπούς. Αλλά και ένα πορτρέτο του δημιουργού του Blue Whale (Μπλε Φάλαινα).

Σε μια φωτογραφία φαίνεται η 17χρονη να στέκεται δίπλα σε μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η μητέρα της. Φοράει ακόμα το μπουρνούζι της. Η έφηβη διαχειρίστρια της «ομάδας θανάτου» χρησιμοποιούσε απειλές εναντίον των γονιών ή αδερφών των θυμάτων της. Ως πρόσθετη πίεση για να υπακούσουν και να αυτοκτονήσουν. Απειλούσε επίσης τα θύματα με δολοφονία.

«Ανέθετε συγκεκριμένα καθήκοντα, συχνά απειλητικά για τη ζωή, σε κάθε ένα από τα μέλη του γκρουπ αυτοκτονίας. Σε αντίθεση με παρόμοιες ομάδες, οι έφηβοι εκβιάζονταν με απειλές εναντίον τους ή εναντίον των συγγενών τους αν δεν εκπλήρωναν τα καθήκοντά τους», δήλωσε η Irina Volk από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Μπλε Φάλαινα: 3 χρόνια φυλακή στον «εγκέφαλο»

Το Blue Whale (Μπλε Φάλαινα) περιλάμβανε 50 «καθήκοντα» και αποσκοπούσαν στη δημιουργία τραυματικών ψυχολογικών καταστάσεων. Ανάμεσα στα καθήκοντα ήταν η παρακολούθηση ταινιών τρόμου, το να ξυπνούν σε παράξενες ώρες και να αυτοτραυματίζονται. Μετά την εξάντληση και τη σύγχυση, τους παρότρυνε να αυτοκτονήσουν.

Η έφηβη για τα θύματά της ήταν άντρας. Εμφανίζεται ξυπόλυτη στο βίντεο της αστυνομίας καθώς οι αρχές εξετάζουν βιβλία και ζωγραφιές στο διαμέρισμά της. Πολλά από αυτά συνδέονται με την αυτοκτονία. Στα πράγματά της βρέθηκε ένα σχέδιο από τον 22χρονο Philipp Budeikin που κατηγορήθηκε ότι ήταν ο εμπνευστής του παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα.

Ο 22χρονος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 4 μήνες φυλακή. Ήταν η πρώτη καταδίκη για το παιχνίδι Μπλε Φάλαινα. Η ποινή χάδι σόκαρε την κοινή γνώμη, με τον 22χρονο να ομολογεί την εμπλοκή του σε δύο περιστατικά. Τα θύματα που είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου σώθηκαν.

Είχε ερευνηθεί για τη σύνδεσή του με 16 αυτοκτονίες σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Θεωρούσαν ότι είναι ο εγκέφαλος της επικίνδυνης τρέλας στο ίντερνετ. Φέρεται να ομολόγησε πως προκάλεσε 17 θανάτους, αλλά αυτές οι υποθέσεις δεν συμπεριλήφθηκαν στη δίκη του. αρακτήριζε τα θύματα του παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα «βιολογικά απόβλητα» και είπε στην αστυνομία ότι «χάρηκαν που πέθαναν» και πως «καθάριζε την κοινωνία».

Πηγή: Dailymail

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου