ΔΙΕΘΝΗ

Οι τζιχαντιστές της Καμπρίλς χαμογελούν και αστειεύονται, λίγο πριν σκορπίσουν το θάνατο

οι-τζιχαντιστές-της-καμπρίλς-χαμογελ-343574

Σοκ για την ψυχρότητα αλλά και την ψυχραιμία, που όπως φαίνεται, είχαν οι τρομοκράτες της Καταλονίας, λίγες ώρες πριν τις επιθέσεις της προηγούμενης Πέμπτης.

Βίντεο από μίνι μάρκετ βενζινάδικου, λίγες ώρες πριν σκορπίσουν τον τρόμο στην Καμπρίλς, τους δείχνει να γελάνε και να αστειεύονται, ενώ περιμένουν στο ταμείο για να αγοράσουν έναν αναπτήρα.

Τίποτα στη συμπεριφορά τους δεν δείχνει ότι σε λίγες ώρες θα κάνουν τρομοκρατική επίθεση στην Καμπρίλς.

Προφανώς οι τρεις τρομοκράτες δεν πήγαν όλοι μαζί στο μίνι μάρκετ για να αγοράσουν έναν αναπτήρα αλλά για να… σκανάρουν το χώρο, να κάνουν «αναγνώριση» εδάφους και να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους.

Αλλωστε, δεν ήταν η μόνη φορά που πήγαν στο συγκεκριμένο μίνι μάρκετ το συγκεκριμένο απόγευμα. Συνολικά πήγαν τέσσερις φορές, ανάμεσα στην επίθεση στη Λας Ράμπλας και αυτή που εξαπέλυσαν οι ίδιοι λίγες ώρες αργότερα στην Καμπρίλς, σκοτώνοντας ένα άτομο, τραυματίζοντας αρκετά.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Ara στο βίντεο έχουν καταγραφεί ο Ομάρ Χιτσάμι, ο αδερφός του μακελάρη της Βαρκελώνης Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο Χουσείν και ο Μούσα Ουκαμπίρ.

Η πρώτη καταγραφή έχει γίνει μια ώρα πριν την επίθεση του Γιουνές Αμπουγιακούμπ στη Λας Ράμπλας. Ο αδερφός του Χουσείν έχει καταγραφεί να μπαίνει στο μίνι μάρκετ άλλη μια φορά ανάμεσα στις 6 και τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η τρίτη επίσκεψη από την οποία προέρχεται το βίντεο έγινε στις 8:55 το βράδυ της ίδιας ημέρας, περίπου τέσσερις ώρες πριν την επίθεση στην Καμπρίλς.

Η τελευταία καταγραφή έχει γίνει μια ώρα αργότερα με έναν από τους πέντε τζιχαντιστές να αγοράζει ψωμί και ενεργειακά ποτά.

Υπενθυμίζεται ότι και οι πέντε τρομοκράτες της Καμπρίλς έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, δευτερόλεπτα αφότου έπεσαν με το αυτοκίνητό τους πάνω σε πεζούς. Οπως είχε αποκαλυφθεί, στον αρχικό σχεδιασμό ήταν στη συγκεκριμένη πόλη να εξαπολύσουν επιθέσεις με μαχαίρια, σφάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες. Τα σχέδια για όλες τις επιθέσεις άλλαξαν μετά την έκρηξη στο Αλκανάρ, όταν οι τρομοκράτες φοβούμενοι ότι θα αποκαλυφθούν τα σχέδιά τους αποφάσισαν να ενεργήσουν κατά βούληση και να επιτεθούν όπως νομίζουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου