ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Ιταλία: Έχτισαν την πολυκατοικία πάνω σε ένα παλιό υπόγειο

σεισμός-στην-ιταλία-έχτισαν-την-πολυκ-343596

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός γείτονα στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, «η πολυκατοικία που κατάρρευσε κατά τον σεισμό της Ίσκια, είχε οικοδομηθεί πάνω σε παλιό υπόγειο».

«Τους έλεγα να μην χτίσουν, διότι ζούμε σε σεισμογενή περιοχή, αλλά δεν με άκουσαν. Με την κατάρρευση καταστράφηκε και το σπίτι μου, το οποίο είναι ακριβώς δίπλα, και τώρα θα πρέπει να το γκρεμίσω », πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής. Η πολυκατοικία στην οποία διέμενε, συνόρευε με εκείνη στην οποία ζούσε η οικογένεια Μάρμολο, τα τρία παιδιά της οποία διασώθηκαν με ηρωική επιχείρηση από τους Ιταλούς πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινόττι αποφάσισε να τιμήσει με μετάλλιο, για το θάρρος του, τον εντεκάχρονο Τσίρο, ο οποίος απεγκλωβίσθηκε από τα ερείπια μετά από δεκαεπτά ώρες αγωνίας. «Θέλησα να του πω ότι όλη η Ιταλία παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την διάσωσή του. Στον μικρότερο αδελφό του, Ματίας, δώρισα ένα μικρό αρκουδάκι και κάποια αναμνηστικά του στρατού», πρόσθεσε η υπουργός.

Η ιταλική κυβέρνηση, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματισθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κηρύξει το νησί της Ίσκια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να επισπευσθεί η χορήγηση ειδικής οικονομικής βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου