ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημο: Τρομοκρατικό χτύπημα και η επίθεση με μαχαίρι στο Τούρκου της Φινλανδίας

επίσημο-τρομοκρατικό-χτύπημα-και-η-επ-350092

Μετά τη Βαρκελώνη και η επίθεση με μαχαίρι στο Τούρκου της Φινλανδίας, αποτελεί ακόμη μία τρομοκρατική επίθεση.

Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο η Αστυνομία της χώρας συμπληρώνοντας ότι πλέον εξετάζει την υπόθεση ως «τρομοκρατική».

Μάλιστα, ένας 18χρονος Μαροκινός είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι 5το απόγευμα της Παρασκευής από την οποία 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας 8 τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα για τα οποία, πάντως, εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι σχετίζονται με την υπόθεση.

Ο νεαρός Μαροκινός (η σύλληψη του έγινε 20 λεπτά μετά την επίθεση) νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου καθώς φέρει τραύμα από όπλο στο μηρό.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Ενα βίντεο-ντοκουμένο καταγράφει τη συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν το δράστη στο πόδι και στη συνέχεια προβαίνουν στη σύλληψή του, το οποίο και κατέγραψε με την κάμερα περαστικός ενώ εδώ και λίγες ώρες έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως ο δράστης αρχικώς επιτέθηκε σε μία γυναίκα που είχε μέσα στο καρότσι το μωρό της και στη συνέχεια όποιον έβρισκε στο πέρασμά του, ωστόσο από επίσημα χείλη δεν έχει επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ενώ η σύλληψη του δράστη έγινε μόλις τριάντα λεπτά μετά το συμβάν.

Mirror

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου