ΔΙΕΘΝΗ

Η ιστορία 18χρονου κλέφτη ρούχων και η αντίδραση του αστυνομικού που συγκίνησε τον Καναδά

η-ιστορία-18χρονου-κλέφτη-ρούχων-και-η-α-356991

Ο αρχιφύλακας Niran Jeyanesan νόμιζε ότι επρόκειτο για μια υπόθεση ρουτίνας όταν κλήθηκε στις 6 Αυγούστου να παραλάβει έναν νεαρό κλέφτη από πολυκατάστημα του Τορόντο στον Καναδά.

Ο 18χρονος είχε προσπαθήσει να κλέψει ένα μακρυμάνικο πουκάμισο, μια γραβάτα κι ένα ζευγάρι κάλτσες, αλλά τον έπιασαν. Στους αστυνομικούς είπε ότι τα ήθελε για να παρουσιαστεί σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Ο έφηβος είπε στον Jeyanesan ότι δεν είχε τα λεφτά για να αγοράσει τα ρούχα, που του χρειάζονταν για να πάρει, όπως ήλπιζε, τη δουλειά κι ότι ο πατέρας του είχε αρρωστήσει και εκείνος ήθελε να βοηθήσει την οικογένεια.

«Ντεπόταν πολύ, είχε τύψεις», δήλωσε ο αστυφύλακας. «Είδα ότι επρόκειτο για έναν νεαρό που κατάλαβε το λάθος του κι ότι απλώς ζητούσε μια ευκαιρία για τη ζωή του.»

Ο αστυφύλακας αποφάσισε να αγοράσει τα ρούχα για το νεαρό, ο οποίος έφυγε από το αστυνομικό τμήμα χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Και δεν σταμάτησε εκεί την καλή του πράξη. Πρότεινε σε κάποιον γνωστό του να προσλάβει τον πατέρα του 18χρονου, όπως και έγινε…

Λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός τηλεφώνησε στον αστυφύλακα για να του ανακοινώσει περιχαρής ότι πήρε τη θέση και αρχίζει από σήμερα δουλειά.

«Μου είπε ότι φόρεσε το πουκάμισο και τη γραβάτα στη συνέντευξη – Είμαι τόσο χαρούμενος», είπε ο φιλεύσπλαγχνος αστυφύλακας, νιώθοντας δικαιωμένος από την επιλογή του.

Περήφανος για τον υφιστάμενό του ο αρχιφύλακας Paul Bois έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Jeyanesan: «Δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός αν είχε συλλάβει τον νεαρό. Χάρις στις ενέργειές του όλα πήραν το δρόμο τους. Ως αστυνομικοί καλούμαστε να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Κι αυτό ακριβώς έκανε ο συνάδελφος… »

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου