Σκάνδαλο στο βρετανικό στρατό. Εκπαιδευτές χτυπούν & βρίζουν τους νεοσύλλεκτους

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-13, 14:40:34
davidf via Getty Images
Σκάνδαλο στο βρετανικό στρατό. Εκπαιδευτές χτυπούν & βρίζουν τους νεοσύλλεκτους

Δεκαεπτά εκπαιδευτές του βρετανικού στρατού κατηγορούνται πως διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις εις βάρος νεοσύλλεκτων ενώ το σκάνδαλο έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που θεωρείται από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων. Την υπόθεση αποκαλύπτει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, καταγράφονται περιστατικά κατά τα οποία οι εκπαιδευτές πιέζουν τα κεφάλια των νεοσύλλεκτων κάτω από το νερό μέχρι να τους πνίξουν ενώ κατά τη διάρκεια ασκήσεων τους αναγκάζουν να βάλουν στο στόμα τους περιττώματα ζώων.

Φημολογείται πως ορισμένοι από τους εκπαιδευτές επανειλημμένα χτυπούν και κλωτσούν τους τρομοκρατημένους εφήβους.

Οι βεταράνοι αντιμετωπίζουν 40 κατηγορίες, οι βασικότερες εκ των οποίων είναι η κακομεταχείριση και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αν κριθούν ένοχοι θα φυλακιστούν.

Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν μπροστά στο στρατιωτικό δικαστήριο έπειτα από τη διεξαγωγή τριετούς έρευνας της αστυνομίας που κόστισε 1 εκατομμύριο λίρες.

Οι κατηγορούμενοι, όλοι βετεράνοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αρνούνται με επιμονή τις κατηγορίες.

Όποια κι αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, υπάρχει ο φόβος πως μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, η κρίση στρατολόγησης θα επιδεινωθεί, την εποχή που ήδη ο αριθμός των στρατευμάτων είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην διοικητής του βρετανικού στρατού στο Αφγανιστάν, συνταγματάρχης Richard Kemp, δήλωσε: «Αυτό είναι συγκλονιστικό. Δεν έχει φτάσει ποτέ στα αφτιά μου ανάλογο περιστατικό. Αν όλα αυτά αποδειχθούν θα βλάψουν σίγουρα το στρατό».

Πηγές αναφέρουν πως οι εκπαιδευτές έχουν ρητές εντολές να μην κακομεταχειρίζονται τους νεοσύλλεκτους ακόμα και σε προσομοιώσεις μάχης. 

huffingtonpost.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=