ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγέλλουν τους διοργανωτές για τον τραυματισμό του Μπολτ

καταγγέλλουν-τους-διοργανωτές-για-το-358057

Τους Βρετανούς διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου κατηγορούν οι Τζαμαϊκανοί για τον τραυματισμό του Γιουσέιν Μπολτ στην τελευταία του κούρσα.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι ο σούπερ σταρ των σπριντ έπαθε τη κράμπα επειδή προηγουμένως υπάκουσε σε μια «τρελή» απόφαση να μείνουν οι αθλητές σε ένα παγωμένο δωμάτιο για 40 περίπου λεπτά, γεγονός που οδήγησε τον Μπολτ νο να βγει κρύος στα κουλουάρ.

«Μας κρατούσαν για πολλή ώρα στην αίθουσα κλήσεων», είπε ο Μπλέικ που του έδωσε την σκυτάλη. Ο Γιουσέιν ήταν πολύ κρύος. Κάποια στιγμή μου είπε: ‘Νομίζω ότι αυτό είναι τρελό. Σαράντα λεπτά και δύο παρουσιάσεις μεταλλίων πριν από την κούρσα μας!’ Συνεχίσαμε να ζεσταινόμαστε και να περιμένουμε. Τότε είδαμε έναν πραγματικό μύθο, έναν αληθινό πρωταθλητή να βγαίνει και να αγωνίζεται σ αυτή την κατάσταση».

Ο Μπολτ πήρε την σκυτάλη στο τελευταίο 100στάρι με την Τζαμάικα να βρίσκεται στην τρίτη θέση, αλλά μόλις κατάφερε να βγει μπροστά άρχισε να καταρρέει στο ταρτάν με κράμπα στο αριστερό πόδι.

«Ήταν γελοίο. Ήμασταν εκεί γύρω στα 45 λεπτά περιμένοντας έξω. Νομίζω ότι είχαν τρεις απονομές μεταλλίων πριν βγούμε και προσπαθούσαμε σκληρά για να μείνουμε ζεστοί και να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Αλλά ήταν γελοίο. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτή την κούρσα», είπε ο Τζούλιαν Φόρτε.

«Ένιωσα σα να συνέβη σε μένα. Ήμουν στη γωνία τη στιγμή που έγινε. Είναι καταστροφικό».

Νικητές τελικά οι Βρετανοί που πήραν το χρυσό με 37.47 με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεύτερες σε 37.52 και την Ιαπωνία τρίτη με 38.04.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου