Πρόστιμο 3,6 εκατ. ευρώ στην εταιρία αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-11, 19:45:43
Πρόστιμο 3,6 εκατ. ευρώ στην εταιρία αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης

Σε 3,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο που επέβαλε η ιταλική κρατική αρχή για τον αδιάβλητο ανταγωνισμό και κατά των τραστ στη δημοτική εταιρία αστικών συγκοινωνιών της ΡώμηςAtac, επειδή «δεν πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλά δρομολόγια».

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο αφορά την ασυνέπεια στην πραγματοποίησηαστικών σιδηροδρομικών συνδέσεων, για τις οποίες ευθύνεται η Atac.

«Στο διαδίκτυο και στους διάφορους σταθμούς παρουσιαζόταν μια συνεχής προσφορά δρομολογίων, ενώ στην πραγματικότητα συστηματικά δεν πραγματοποιούνταν πολλές συνδέσεις και δεν ενημερώνονταν εγκαίρως οι πολίτες», αναφέρει στην απόφασή της η ιταλική αρχή για την προστασία του ελεύθερου και αδιάβλητου ανταγωνισμού.

Η Atac κατηγορείται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οδήγησε τους κατοίκουςτης Ρώμης σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων σε ό,τι αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Όπως υπογραμμίζεται, το πρόστιμο είναι σχετικά περιορισμένο, διότι λαμβάνει υπόψη την ιδιαίτερα προβληματική οικονομική κατάσταση της εταιρίας αστικών συγκοινωνιών της Αιώνιας Πόλης.

Για να μπορέσει να βγάλει τα οριστικά αυτά συμπεράσματά, η δημόσια αρχή κατά των τραστ βασίσθηκε και σε έρευνα της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, της Guardia di Finanza.

ΠηγήΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=