ΔΙΕΘΝΗ

Η «μεγάλη απόδραση» των… 12 στην Αλαμπάμα: Τα κατάφεραν με λίγο φυστικοβούτυρο

η-μεγάλη-απόδραση-των-12-στην-αλαμπά-374000

Ένα κόλπο απίστευτης πονηριάς έβαλαν σε εφαρμογή 12 κρατούμενοι σε φυλακή της Αλαμπάμα, κατορθώντας να δραπετεύσουν όλοι μαζί. Χρησιμοποίησαν λίγο φυστικοβούτυρο και εκμεταλεύτηκαν την άγνοια και το άγχος ενός νέου υπαλλήλου και βγήκαν σαν κύριοι… Έστω για λίγο!

Το περιστατικό συνέβη στο Τζάσπερ της Αλαμπάμα και όπως παραδέχθηκε ο σερίφης, οι κρατούμενοι άπλωσαν λίγο φυστικοβούτυρο κι έκρυψαν την ένδειξη της εξόδου, πριν καταφέρουν να πείσουν τον νέο σωφρωνιστικό υπάλληλο πως επρόκειτο για την πόρτα του κελιού τους και πως έπρεπε να τους την ανοίξει. Πράγματι, ο υπάλληλος πείστηκε και οι 12 κρατούμενοι άρχισαν να τρέχουν προς την ελευθερία!

«Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι πονηροί σαν αλεπούδες», παραδέχθηκε ο σερίφης, που πρόσθεσε: «Την πατήσαμε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»!

Παρόλα αυτα, η ελευθερία για τους 11 από τους 12 δραπέτες δεν κράτησε παρά μόνο δέκα λεπτά – τόσο χρειάστηκαν οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν.

Ασύλληπτος για σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα παρέμεινε μόνο ένας, που είχε φυλακιστεί για ναρκωτικά και τελικά συνελήφθη την Τρίτη στην Φλόριντα.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου