ΔΙΕΘΝΗ

Αίτηση ασύλου είχε κάνει ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Αμβούργο

αίτηση-ασύλου-είχε-κάνει-ο-δράστης-της-378552

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς, καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ εμπορικής συνοικίας της πόλης, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή».

Ο δράστης, που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους έξι, πιστεύεται ότι υποκινήθηκε από το μίσος του για τη Γερμανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

«Είμαι εξοργισμένος από την απεχθή επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον ενός κατοίκου του Αμβούργου. Εκείνο που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι ο δράστης φέρεται να είναι κάποιος που αναζητούσε καταφύγιο στην Γερμανία και έστρεψε το μίσος του εναντίον μας».

Ο δράστης, ένας 26χρονος γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι αιτούντας ασύλου στη Γερμανία. Η αρχική του αίτηση είχε απορριφθεί, ενώ η απέλασή του συναντούσε εμπόδια, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα.

«Αυτοί οι εγκληματίες θέλουν να δηλητηριάσουν την ελεύθερη από φόβο κοινωνία μας, αλλά θα αποτύχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια γυναίκα 50 ετών και τέσσερις άνδρες ηλικίας 19 έως 64 ετών τραυματίστηκαν, όλοι γερμανοί κάτοικοι, ενώ τραυματίστηκε και ένας 35χρονος Τούρκος στην προσπάθειά του να σταματήσει τον δράστη.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου