ΔΙΕΘΝΗ

Δύο αθλητές θα διανύσουν 1.800 χλμ με ποδήλατο για να βοηθήσουν παιδιά με σοβαρές ασθένειες

δύο-αθλητές-θα-διανύσουν-1-800-χλμ-με-ποδήλ-380792

Δύο Ρουμάνοι ποδηλάτες και ορειβάτες θα διανύσουν 1.800 χιλιόμετρα με τα ποδήλατά τους και θα περάσουν από πέντε χώρες με προορισμό την κορυφή του Λευκού Όρους για να συγκεντρώσουν χρήματα που θα διατεθούν στη διοργάνωση κατασκηνώσεων για παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Ορεινού Αθλητισμού Rupicapra ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα οργανώσει το Yuppi Ride Event από τις 18 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι Άλπαρ Κατόνα και Ζόλταν Ζενάσι, θα καλύψουν απόσταση 1.800 χλμ. με το ποδήλατο και θα αναρριχηθούν στην κορυφή του Λευκού Όρους. Η δράση στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων για τη διασφάλιση του κόστους κατασκήνωσης για παιδιά με διαβήτη, νεανική αρθρίτιδα και καρκίνο στο Yuppi Camp.

Οι δύο αθλητές από την Κλουζ Ναπόκα θα ξεκινήσουν από την Ταμπάρα Σαούλια (την περιοχή όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις – μία διαδρομή προς το Σαμονί της Γαλλίας). Θα ταξιδεύουν δύο εβδομάδες και θα περάσουν από πέντε χώρες. Όταν φθάσουν στο Σαμονί θα ξεκινήσουν ανάβαση επτά ημερών έως την κορυφή του Λευκού Όρους.

«Και φέτος, θέλουμε να ενταχθούμε στην προσπάθεια τής κοινότητας να στηρίξει αυτά τα παιδιά, να τους δώσει πρόσβαση σε μια εμπειρία που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ασθένεια από την οποία πάσχουν, με λίγα λόγια θα αλλάξει η ζωή τους. Στο πλαίσιο της δράσης Yuppi Run που πραγματοποιήσαμε πέρσι, είδαμε πόσο σημαντική είναι η συγκέντρωση αυτών των πόρων, γι’ αυτό επιθυμούμε να συνεχίσουμε τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες καθιερώνονται πλέον από την Ομοσπονδία μας» δήλωσε ο Άλπαρ Κατόνα.

Η Ομοσπονδία Rupicapra ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από ανθρώπους που έχουν δεσμούς με τον ορεινό αθλητισμό και τη φύση, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.
Ο ρόλος της είναι να μοιράζεται με άλλους και να υποστηρίζει αυτόν τον τρόπο ζωής, παρέχοντας στα μέλη της προγράμματα διάφορων ορεινών αθλημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου