ΔΙΕΘΝΗ

Νέες επιθέσεις με καυστική ουσία στο Λονδίνο – Τραυματίστηκαν δύο έφηβοι

νέες-επιθέσεις-με-καυστική-ουσία-στο-λ-382045

Έντονο προβληματισμό στη βρετανική κοινή γνώμη αλλά και την Μητροπολιτική αστυνομία προκαλούν οι νέες επιθέσεις με καυστική ουσία, που πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο ανατολικό Λονδίνο.

Θύματα έπεσαν δύο έφηβοι, οι οποίοι περπατούσαν εκείνη την ώρα στο δρόμο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας άντρας πέταξε καυστική ουσία στα πρόσωπα και τα ρούχα των νεαρών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Λονδίνου για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι δύο έφηβοι γνωρίζουν τον άντρα που τους επιτέθηκε αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η φύση των διαφορών τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, η κατάσταση της υγείας των δύο θυμάτων δεν εμπνέει ανησυχία.

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται «έξαρση» επιθέσεων με οξύ στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν εξοπλιστεί πλέον με ειδικά φαρμακεία ώστε να μπορούν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ράντ, δήλωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η «έξαρση» των περιστατικών αυτών. Μάλιστα, τόνισε ότι οι δράστες πιθανώς να βρεθούν αντιμέτωποι με ισόβιες ποινές φυλάκισης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου