ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Πρόστιμο σε 5χρονο κοριτσάκι επειδή πουλούσε λεμονάδα έξω από φεστιβάλ

λονδίνο-πρόστιμο-σε-5χρονο-κοριτσάκι-ε-386811

Η μικρή δήλωσε «τρομαγμένη» όταν αστυνομικοί πλησίασαν το περίπτερό της και της διάβασαν μία νομική επιστολή που την πληροφορούσε, ότι, επειδή δεν είχε σχετική άδεια, θα της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 150 λιρών

Πεντάχρονο κοριτσάκι καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150 λιρών επειδή πουλούσε, παράνομα, λεμονάδα σε φεστιβάλ.

Η μικρή, ξεσπώντας σε κλάματα στο άκουσμα του προστίμου, δήλωσε πως «έκανα ένα κακό πράγμα».

Ο πατέρας του κοριτσιού Αντρέ Σπάισερ δήλωσε ότι η κόρη του έστησε ένα τραπεζάκι στο Μάιλ Έντ του ανατολικού Λονδίνου, προκειμένου να πουλήσει λεμονάδες στα χιλιάδες άτομα που κατέφθαναν στην περιοχή, εξαιτίας του μουσικού φεστιβάλ Loverbox.

Η μικρή δήλωσε «τρομαγμένη» όταν αστυνομικοί πλησίασαν το περίπτερό της και της διάβασαν μία νομική επιστολή που την πληροφορούσε, ότι, επειδή δεν είχε σχετική άδεια, θα της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 150 λιρών.

Εκεί η μικρή πουλούσε ένα ποτήρι λεμονάδας έναντι 50 σεντς, αλλά σύμφωνα πάντα με τον πατέρα της, η απρόσμενη εξέλιξη που ήρθε μόλις 30 λεπτά μετά το στήσιμο του τραπεζιού, προκάλεσε το κλάμα της κόρης του.

Το δημοτικό συμβούλιο του Tower Hamlets, γρήγορα, ανακάλεσε την ποινή και ζήτησε συγνώμη, τονίζοντας με ανακοίνωση του πως «περιμένουμε από τους αξιωματικούς μας, να επιδεικνύουν κοινή λογική και να χρησιμοποιούν την εξουσία με λογική».

Σύμφωνα με τον Σπάισερ, η κόρη του λάτρευε την ιδέα να στήσει ένα τραπεζάκι κοντά στο σπίτι τους, «ούσα πολύ υπερήφανη για τον εαυτό της».

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ωστόσο, έχοντας πουλήσει μόλις λίγες λεμονάδες, τέσσερις αστυνομικοί ξεπρόβαλαν από την άλλη πλευρά του δρόμου» και προσθέτει «ήμουν σοκαρισμένος, περίμενα πως απλώς θα μας πουν να τα μαζέψουμε και να γυρίσουμε σπίτι μας», ενώ κατέληξε:

«Εντούτοις μας εξήγησαν ότι δεν έχει εμπορική άδεια και μας επέβαλαν πρόστιμο 150 λιρών».

protothema.gr/

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου