ΔΙΕΘΝΗ

«Κεραυνοί» Σούλτς κατά Σόιμπλε για την Ελλάδα

κεραυνοί-σούλτς-κατά-σόιμπλε-για-τη-391645

Κύριος άξονας η Ελλάδα στην προεκλογική εκστρατεία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών με τον ηγέτη του κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, να ρίχνει την ευθύνη για την οικονομική ανέχεια των Ελλήνων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους» τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας, δήλωσε ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Μάρτιν Σούλτς κατά την παρουσίαση των θέσεών του, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, για την «αποδυναμωμένη» Ευρώπη θεωρεί συνυπεύθυνους την Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματός του SPD, ο Σουλτς έκανε προχθές μία αγωνιστική εμφάνιση-όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ- επιρρίπτοντας ευθύνες για τις περικοπές στις συντάξεις και την φτώχεια στην Ελλάδα στον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε μία προσπάθεια να καλύψει τις 17 μονάδες που χωρίζουν το κόμμα του από το Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ, ο Σουλτς ανέλυσε το σύνθημα των Σοσιαλδημοκρατών : «Η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα», κατά την παρουσίαση τους 19σέλιδου προγράμματός του κόμματος SPD στο Βερολίνο. Ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος SPD του, Μάρτιν Σουλτς προτείνει εκτός του ισχύοντος «φρένου στο χρέος» για τον κρατικό προϋπολογισμό, την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου δημόσιων επενδύσεων για να διασφαλιστεί το μέλλον της Γερμανίας.

Άλλα κεντρικά σημεία του προεκλογικού του προγράμματος των δέκα σημείων αφορούν την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, μέτρα για την παιδεία αλλά και την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στα «μέτρα» του Γάλλου προέδρου,Εμανουέλ Μακρόν.

Πρώτο Θέμα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου