ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Αφέθηκε ελεύθερος ο μουφτής της πόλης

επίθεση-στην-ιερουσαλήμ-αφέθηκε-ελεύ-393786

Ο μουφτής της Ιερουσαλήμ Μοχάμεντ Χουσέιν δήλωσε σήμερα το απόγευμα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι αφέθηκε ελεύθερος από την ισραηλινή αστυνομία που τον είχε συλλάβει νωρίτερα, μετά την επίθεση που σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Ισραηλινοί αστυνομικοί. Παράλληλα ο ο γενικός γραμμματέας τoυ ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει έξαρση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά το περιστατικό αυτό.

“Με άφησαν ελεύθερο” είπε λακωνικά ο μουφτής μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφο του πρακτορείου.
Ένας από τους γιους του, ο Άχμαντ, επιβεβαίωσε ότι ο Χουσέιν αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και διευκρίνισε ότι η αστυνομία περιορίστηκε μόνο να τον ανακρίνει κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Από τη μεριά του ο γ.γ. του Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση, προσθέτοντας: “Το επεισόδιο αυτό μπορεί να πυροδοτήσει νέα βία. Όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση”.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ συνεχάρη επίσης τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου που έσπευσαν να καταδικάσουν τη βία και να διαβεβαιώσουν ότι θα γίνουν σεβαστοί οι ιεροί τόποι της Ιερουσαλήμ.

Η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος ιερότερος τόπος για το Ισλάμ, έκλεισε μετά την επίθεση, ενώ ματαιώθηκε και η καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής στον χώρο αυτόν.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου