ΔΙΕΘΝΗ

Έσφαξε την πρώην του και το έσκασε -Τον κάρφωσε η μητέρα του

έσφαξε-την-πρώην-του-και-το-έσκασε-τον-393859

Μετά από ανθρωποκυνηγητό μηνών ο 24χρονος Ager Hasan βρίσκεται στο κελί για τη δολοφονία της πρώην κοπέλας του Melinda Vasilije.

Οι αρχές τον συνέλαβαν μετά από τυχαίο έλεγχο στον δρόμο στο Σαν Αντόνιο και έδωσαν τέλος στο διεθνές ανθρωποκυνηγητό των τελευταίων δύο μηνών. Ο 24χρονος Καναδός έσφαξε την πρώην κοπέλα του και περιέγραψε αργότερα τη δολοφονία του στο Reddit.

Ο δράστης συνέχιζε να ποστάρει στο ίντερνετ μετά τη δολοφονία της πρώην κοπέλας του και μάλιστα αντάλλαζε email με την αστυνομία. “Είναι σπουδαία σύλληψη για εμάς”, τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών. “Ήταν μια δύσκολη έρευνα από τον Απρίλιο και είναι πολύ ωραίο που έκλεισε για την κοινότητα. Ελπίζουμε ότι θα προσφέρει ανακούφιση στην οικογένειά της”.

Ο Hasan κατηγορείται για τη δολοφονία της 22χρονης πρώην κοπέλας του Melinda Vasilije που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Οντάριο στις 28 Απριλίου. Η άτυχη κομμώτρια είχε μαχαιρωθεί πάρα πολλές φορές, με την οικογένειά της να ζητά να σεβαστούν όλοι την ιδιωτικότητά τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

“Πιστεύουμε ότι η σχέση τους είχε τελειώσει πριν από την ανθρωποκτονία αλλά μπορεί και να ήταν μαζί μέχρι και τις 3 Απριλίου”. Ο 24χρονος κατηγορείται και για διάρρηξη σπίτι της και την επίθεση σε δύο ανθρώπους που συνδέονταν μαζί της στις 3 Απριλίου.

Ο 24χρονος, σύμφωνα με το περιοδικό Waterloo Region Record, ομολόγησε τη δολοφονία με ένα ποστ του στο Reddit. Στην ανάρτηση, που πλέον έχει κατέβει, ανέφερε ότι τη μαχαίρωσε ενώ βρισκόταν σε
αυτοάμυνα αφού εκείνη τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Η διαμάχη, σύμφωνα με την ανάρτηση, φέρεται να πυροδοτήθηκε όταν παραδέχθηκε πως ήταν και με κάποια άλλη.

“Άρχισε να φρικάρει. Δεν έλεγε λέξη και με χαστούκιζε με δάκρυα στα μάτια. Τα χαστούκια γρήγορα έγιναν χτυπήματα. Μετά πήρε μαχαίρι. Από τον φόβο της άρπαξα το μαχαίρι και τη χτύπησα σχεδόν τυφλά. Μερικές φορές. Ήμουν μπερδεμένος, σοκαρισμένος και φοβισμένος. Δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω. Όταν έφυγα πίστευα ότι απλά λιποθύμησε. Μετά κοίταξα το αίμα, άρχισα να πανικοβάλλομαι και έτρεξα”, έγραφε το επίμαχο ποστ στο Reddit.

Ήταν η μητέρα του Hasan που ειδοποίησε τις αρχές για την ανάρτηση, δηλώνοντας τότε στο Record πως πίστευε ότι ήταν αυθεντικό επειδή περιελάμβανε εικόνες που μόνο εκείνος θα είχε. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερευνούσε την ανάρτηση. Η καναδική αστυνομία επικεντρώθηκε αμέσως στον 24χρονο που διέσχιζε τα σύνορα στις ΗΠΑ την ίδια μέρα με τη δολοφονία της πρώην κοπέλας του.

Είχε εντοπιστεί, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον δύο φορές. Μια φορά σε βίντεο κλειστού κυκλώματος ασφαλείας ενώ έκλεβε τις πινακίδες οχήματα σε πάρκινγκ του Wal-Mart και μετά στο Hurricane Mills, στο Τενεσί, στις 20 Μαΐου. Από αυτά που έλεγε καταλάβαινε κανείς ότι κατευθυνόταν στα μεξικανικά σύνορα.

Όσο διαρκούσαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, οι ερευνητές είχαν επικοινωνία μαζί του μέσω email. “Τον ενθαρρύναμε να επικοινωνήσει μαζί μας και απαντούσε στα email. Όλες οι συνομιλίες είχαν να κάνουν με την παράδοσή του στις αρχές”. Είχε μόνο λίγα δολάρια και διαβατήριο όταν πέρασε τα σύνορα. Εκμεταλλεύτηκαν τελικά μια πληροφορία και κατάφεραν να τον συλλάβουν στο Σαν Αντόνιο.

Πηγή: People,.newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου