ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 19 πτώματα Αιγυπτίων μεταναστών ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Λιβύης

τουλάχιστον-19-πτώματα-αιγυπτίων-μεταν-400256

Τα πτώματα 19 Αιγυπτίων μεταναστών ανακαλύφθηκαν σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα στην λιβυκή έρημο. Οι μετανάστες ήταν θύματα τροχαίου δυστυχήματος, ανακοίνωσε την Κυριακή η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης, διευκρινίζοντας ότι το φορτηγό που τους μετέφερε, αφού διέσχισε τα σύνορα, ανατράπηκε κοντά στην πόλη Τομπρούκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Ερυθρά Ημισέληνος δεν διευκρινίζει την ημερομηνία του τροχαίου αλλά ανακοίνωσε ότι τα πτώματα βρέθηκαν την νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η ταφή τους έγινε την Κυριακή σε κοιμητήριο στο Τομπρούκ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσαν ότι αναζητούν 29 ακόμη αιγύπτιους μετανάστες, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Η Λιβύη είναι χώρα διαμετακόμισης και προορισμού για δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιους.

Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες πεθαίνουν κάθε χρόνο μέσα στη λιβυκή έρημο, προσπαθώντας να φθάσουν στις λιβυκές ακτές από τα νότια σύνορα της χώρας, για να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου και να φθάσουν στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει από τον Ιανουάριο στην Ευρώπη, από τους οποίους περισσότεροι από 85.000 αποβιβάστηκαν στην Ιταλία έχοντας διασχίσει τη Μεσόγειο από τις λιβυκές αρχές και 2.247 έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου