ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος ο πόλεμος στο Ιράκ

τέλος-ο-πόλεμος-στο-ιράκ-480299

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η αμερικανική μάχιμη αποστολή στο Ιράκ τερματίστηκε και πρόσθεσε ότι στόχος της χώρας τώρα, είναι η αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

"Σήμερα, ο πλέον επείγων στόχος μας είναι η αποκατάσταση της οικονομίας μας και να δώσουμε πίσω στα εκατομμύρια των Αμερικανών τη δουλειά που έχασαν", τόνισε.

"Μέσα από αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράκ ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας. Τώρα είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα", υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

"Απόψε παροτρύνω τους Ιρακινούς υπευθύνους να κάνουν τάχιστα προόδους ώστε να σχηματισθεί κυβέρνηση", η οποία θα εκπροσωπεί όλους τους Ιρακινούς, τόνισε ο Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας πως "μόλις η κυβέρνηση αναλάβει καθήκοντα θα έχει αναμφίβολα έναν ισχυρό σύμμαχο: τις ΗΠΑ".

"Η μάχιμη αποστολή μας έλαβε τέλος, αλλά όχι και η προσήλωσή μας στο μέλλον του Ιράκ", δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος απηύθυνε το μήνυμά του από το επιβλητικό Οβάλ Γραφείο, για δεύτερη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο ρυθμός της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, από τον Ιούλιο του 2011, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο πεδίο των μαχών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου