ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη επικοινωνία μέσω ραδιοτηλεφώνου

πρώτη-επικοινωνία-μέσω-ραδιοτηλεφών-481162

Οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι, που επί 27 ημέρες βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 μ., στις στοές ορυχείου στη Χιλή, συνομίλησαν χθες για πρώτη φορά απ’ ευθείας με τις οικογένειές τους στην επιφάνεια με ραδιοτηλέφωνο, μέσα σε κλίμα γενικής συγκίνησης.
Οι οικογένειες των παγιδευμένων, ένα πρόσωπο ανά μεταλλωρύχο, έχουν δικαίωμα να μιλήσουν για ένα λεπτό με τους αγαπημένους τους στην άλλη άκρη της γραμμής, που περιμένουν να απεγκλωβιστούν χάρις σε μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες.
Οι συγγενείς των μεταλλωρύχων, μέσω της Τζέσικα Κορτές, συζύγου του Βίκτορ Σαμόρα, τόνισαν κατόπιν πως έχουν «ανάμικτα συναισθήματα».
Είναι η πρώτη φορά που οι συγγενείς των μεταλλωρύχων είχαν άμεση επαφή μαζί τους, έπειτα από την καθίζηση που τους παγίδευσε στις στοές στις 5 Αυγούστου. Μετά τον εντοπισμό τους, έπειτα από έρευνες 17 ημερών μετά το συμβάν, οι μεταλλωρύχοι είχαν καταφέρει έως χθες να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο με γραπτά μηνύματα και με εικόνες καταγεγραμμένες από βιντεοκάμερες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου