ΔΙΕΘΝΗ

Αντικείμενα του Αλ Καπόνε πωλήθηκαν έναντι άνω των 100.000 δολαρίων [εικόνες]

αντικείμενα-του-αλ-καπόνε-πωλήθηκαν-έ-416193

Δύο αντικείμενα του διαβόητου κακοποιού Αλ Καπόνε πωλήθηκαν σε τιμή που ξεπέρασε τα 100.000 δολάρια, σε δημοπρασία της RR Auction.

Ένα ρολόι τσέπης με διαμάντια που ανήκε στον Αλ Καπόνε και κατασκευάστηκε στο Σικάγο τη δεκαετία του 1920, μαζί με ένα χειρόγραφο τραγούδι που έγραψε στο Αλκατράζ τη δεκαετία του 1930, συγκαταλέγονται στα αντικείμενα που αγοράστηκαν στη δημοπρασία «Γκάνγκστερ, Εγκληματίες και Αστυνομικο» στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Το ρολόι πωλήθηκε έναντι 84.375 δολ., σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών με έδρα τη Βοστόνη.
Τα στοιχεία του αγοραστή δεν δημοσιοποιήθηκαν. «Ο αγοραστής είναι ένας συλλέκτης που ενδιαφέρεται για αμερικανικά σπάνια αντικείμενα» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auction, Μπόμπι Λίβινγκστον και πρόσθεσε ότι ενδιαφέρον εκδήλωσαν μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου 30 πλειοδότες.
Το μουσικό κομμάτι σε σύνθεση και στίχους του Καπόνε με τίτλο «Humoresque» πωλήθηκε έναντι 18,750 δολ.

Το μουσικό κομμάτι δείχνει μία πιο ευαίσθητη πλευρά του γκάγκστερ, δήλωσε ο Λίβιγκστον στο AP. Σημείωσε ότι δεν τον εξέπληξε το γεγονός ότι πουλήθηκε ένα τραγούδι που γράφτηκε από έναν άνθρωπο περισσότερο γνωστό για την ανάμειξή του στο οργανωμένο έγκλημα απ΄ ό,τι για το μουσικό του ταλέντο.
«Το μουσικό κομμάτι δείχνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ταλέντα και τα αξιοποίησαν, δυστυχώς για εγκληματικά σχέδια», ανέφερε.

Ο Λίβινγκστον αναφέρθηκε και στο διαβόητο ζευγάρι κακοποιών που λήστευε τράπεζες Μπόνι και Κλάιντ. Μία επιστολή γραμμένη από τη Μπόνι Πάρκερ και υπογεγραμμένη από τον Κλάιντ Μπάροου πουλήθηκε έναντι 16.250 δολ. Δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους από τις αρχές του Τέξας πουλήθηκαν για 8.125 δολ.

Στην ίδια δημοπρασία αγοράστηκε ένα ασημένιο δαχτυλίδι, σε σχήμα φιδιού με τρία κεφάλια του Μπάροου για 25.000 δολ. Το δαχτυλίδι δεν είναι δημιουργία του Αμερικανού εγκληματία, όπως αρχικά είχε θεωρηθεί, αλλά ενός κρατούμενου, ερασιτέχνη τεχνίτη που ασχολήθηκε με την κατασκευή κοσμημάτων και την κατεργασία ξύλου και δέρματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της RR Auction.
Ο ανιψιός του Κλάιντ Μπάροου, Μπάντι Μπάροου και η ανιψιά της Μπόνι Πάρκερ, Ρία Λιν Λίντερ ήταν παρόντες στη δημοπρασία.

«Ρώτησα τον Μπάντι Μπάροου τι θα σκεφτόταν ο θείος του για τη δημοπρασία και είπε ότι ο Κλάιντ θα έλεγε “κέρδισε όσο πιο πολλά χρήματα μπορείς”» είπε ο Λίβινγκστον.

Μία επιστολή που έγραψε ο Τζον Γκότι, αρχηγός της μαφιόζικης οικογένειας Γκαμπίνο στη Νέα Υόρκη, δεν πωλήθηκε τελικά. Η επιστολή του 1998 προς την κόρη ενός συνεργάτη του μαφιόζο προτρέπει την παραλήπτρια να πει στον πατέρα της «να κρατήσει τα μαρτίνι κρύα».

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου