ΔΙΕΘΝΗ

Το… ξημέρωσαν στο Stonehenge περιμένοντας το καλοκαίρι

το-ξημέρωσαν-στο-stonehenge-περιμένοντας-το-κ-420663

Για πολλούς λάτρεις του καλοκαιριού το θερινό ηλιοστάσιο αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της αγαπημένης τους εποχής.

Εκατοντάδες άνθρωποι στη Μ. Βρετανία συγκεντρώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο μεγαλιθικό μνημείο του Stonehenge, περιμένοντας καρτερικά την ανατολή του ηλίου για να καλωσορίσουν τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά ο χειμώνας, με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η ημέρα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο Βόρειος Πόλος της Γης είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο. Σταδιακά, οι ημέρες αρχίζουν να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά τη φθινοπωρινή ισημερία.

Εφέτος, λόγω των πρόσφατων επιθέσεων εξτρεμιστών στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, τα μέτρα ασφαλείας στον αρχαιολογικό χώρο ήταν δρακόντεια.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου