ΔΙΕΘΝΗ

Νέο «χτύπημα» στον Μακρόν: Παραιτείται και ο Μπαϊρού από την κυβέρνηση

νέο-χτύπημα-στον-μακρόν-παραιτείτα-422013

Σε θύελλα με άγνωστη κατάληξη εξελίσσεται για τον Εμμανουέλ Μακρόν η υπόθεση με την έρευνα κατά των στελεχών του κυβερνητικού του συμμάχου MoDem για κατασπατάληση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μια ημέρα μετά την παραίτηση της υπουργού Άμυνας Σιλβί Γκουλάρντ, την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης και ο επικεφαλής του MoDem και εταίρος του Μακρόν, Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος κατείχε το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση Μπαϊρού, την αποχώρησή της από την κυβέρνηση ανακοίνωσε και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαριέλ ντε Σαρνέζ προκειμένου όπως ανέφερε να αναλάβει τη θέση της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του MoDem στη νέα γαλλική Βουλή.

Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα κατά του Μακρόν καθώς αναμένεται μέσα στην ημέρα να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση υπό τον Εντουάρντ Φιλίπ.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα επικεντρώνεται στην κατάχρηση κονδυλίων από το κόμμα MoDem, ευρωβουλευτής του οποίου ήταν και η πρώην υπουργός Άμυνας, για την πρόσληψη βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου